Copa América

Leadják Nunezék a meccsüket a házigazdának?

  • varin

Nem véletlenül favorit USA a 8-1-es gólkülönbséggel és 6 ponttal kezdő Uruguay ellen.

Argentína, Kanada, Venezuela, Ecuador, Kolumbia és Uruguay továbbjutása már biztos a Copa Américán, így már csak az a kérdés, hogy a C- és a D-csoportból ki követi a nagyokat. A házigazda Egyesült Államok győzelmi kényszerben lép pályára, ráadásul még az sem biztos, hogy elég lesz Uruguay ellen. 

4377209

A torna egyetlen gólt sem kapó csapata, Argentína, a váratlanul hibátlan Venezuela és a verhetetlen Kolumbia mellett talán Uruguay nyújtja a leginkább meggyőző teljesítményt az idei Copán. Marcelo Bielsa csapata abban a szellemben léphet pályára kedden hajnalban, hogy gyakorlatilag biztos csoportelső, így akár pihentethet is, ezzel hozzásegítve a házigazdát a továbbjutáshoz.

Ahhoz ugyanis, hogy ne Bielsáék nyerjék a C-csoportot, minimum 5-2-re vagy esetleg legalább négy góllal kellene nyernie az USA-nak, ami teljességgel elképzelhetetlen. Az viszont nagyon is benne van a pakliban, hogy az amcsik kiesnek, hiszen ha rosszabb eredményt érnek el, mint Panama a gyakorlatilag már elbúcsúzott Bolívia ellen, akkor bizony ideje korán távoznak saját tornájukról.

Márpedig a 0-7-es gólkülönbséggel álló Bolívia pontszerzése nem éppen papírforma, így Christian Pulisicéknek mindent meg kell tenniük a győzelemért. A legnagyobb kérdés talán az, hogy pontosan kik ellen is...

[4377209] 2024-07-02 03:00:00 USA - Uruguayx

Az előzetes kezdők alapján közel sem biztos, hogy nagy pihentetést rendez a Leeds United korábbi mestere, de azért ne felejtsük el, szombaton hajnalban már Kolumbia vagy Brazília érkezik a Celestének, amely azért nagyon nehéz kihívásnak ígérkezik.

Így tehát egy félig rotált kezdőt el tudunk képzelni, például Luis Suárez mindössze 8 percet kapott az idei Copán, ez jó lehetőség lenne számára, hogy bizonyítson Bielsának. Ugyanakkor Nunez vagy Araujo(k) kezdetése talán felesleges, bölcsebb lenne most pihentetnie kulcsjátékosait az argentin trénernek.

Nagy bajban vannak viszont az amcsik, méghozzá azért, mert Panama ellen hiába vezettek Pulisicék, a közép-amerikai csapat fordítani tudott. Ráadásul Timothy Weah eltiltott, Matt Turner pedig sérült, így Gregg Berhalter mester törheti a fejét. A kapuba vélhetően a magyar felmenőkkel és útlevéllel rendelkező Ethan Horvath kerülhet, aki jelenleg a Championshipben véd.

Nagyjából minden azon múlik itt, hogy Uruguay milyen kezdővel áll ki és hogy hogyan alakul a csoport másik meccse eközben. Erős uruguayi kezdővel és bolíviai vezetéssel nem várunk amerikai pontszerzést, de Bielsa fejébe nehéz belelátni.

Éppen emiatt mi lassabb kezdést várunk a csapatoktól, az amcsiknak nem feltétlenül kell az első félidőben eldönteniük a továbbjutás sorsát, ami amúgy még akár egy szűkös vereséggel is meglehet.

{"headTitle":"USA-Uruguay","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-07-02 03:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. félidő 1.0 gól alatt","odds":"1.77","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}
[4377209] 2024-07-02 03:00:00 USA - Uruguayx;