EURO 2024

Nálunk egyértelmű, ki jut tovább a Portugália - Franciaország rangadón

  • Cipolla

A szuper péntek este a Portugália-Franciaország találkozóval zárul, ahol a bukik nagyon szoros meccsre számítanak.

A második negyeddöntő is komoly izgalmakat ígér, hiszen megismétlődik a 2016-os döntő párosítása, azaz Portugális és Franciaország mérkőzik meg a legjobb négyért. Eddig a tornán egyik csapat sem túl meggyőző, de a bukmékerek egy hajszállal a franciákat favorizálják ebben a párharcban.

Portugália rendesen megküzdött a csoportmeccsek során, de végül a cseheket nehezen, a törököket viszont könnyedén múlta felül, ezzel pedig megalapozta a továbbjutást és a Szlovénia elleni találkozót. Szomszédaink ellen azonban meglepően erőtlen volt Portugália, majd jött a hosszabbítás és a dráma. Cristiano Ronaldo előbb tizenegyest rontott a ráadásban, majd a büntetőpárbaj során belőtte a sajátját, ahogy az összes portugál játékos, míg a szlovénok mindent kihagytak, így a luzitánok örülhettek.

A továbbjutás ellenére a játék messze nem meggyőző a portugáloknál, ráadásul egyértelműen érezhető a negatív Ronaldo-hatás, hiszen 19 lövés után áll még mindig gól nélkül áll ezen a tornán.

 

[4043980] 2024-07-05 21:00:00 Portugália - Franciaországx

A franciák eddig sok szép pillanattal nem örvendeztették meg a szurkolókat, de Didier Deschampsnak nem is ez a célja. A rutinos szövetségi kapitány biztonsági játékkal vezeti egyelőre hibátlanul a franciákat, a játék ugyan messze elmarad az elvárttól, de a belgák legyőzése is egyértelműen megérdemelt volt és végig tudta mit akar Franciaország, még ha a végén kellett is a szerencse. 

Deschamps egyértelműen ismét arra bazíroz, hogy egy stabil védekezést tegyen le a pályára, akkor pedig nagy baja már nem lehet a franciáknak, de látva a portugál kapus, Diogo Costa hatékonyságát a büntetőknél, jobb lehet nem tizenegyesekre hagyniuk ezt a párharcot...  

Mire érdemes fogadni?

Portugália egyértelműen az első komoly kihívására készül, hiszen eddig mondhatni nem volt nehéz dominálnia a kisebb nemzetek ellen. A franciák oldalán a hollandok és a belgák is felkészítették a csapatot egy komolyabb párharcra, így ők biztosan készen állnak péntek este a rangadóra.

Aki eldöntheti a meccset, de nem feltétlenül pozitív értelemben az a portugálok kapitánya, Cristiano Ronaldo lehet. Egyértelműen a csapat nagyon statikusnak tűnik Ronaldóval, így hiába beszélünk a 39 éves legenda esetén az utolsó Eb-jéről, ahol már egyértelműen látszik, hogy túl van karrierje zenitjén,  Roberto Martineznek nagyon nehéz dolga van a portugál csatár megzabolázásában. Ráadásul Rafael Leao sincs élete formájában, a francia védelem pedig eddig gyakorlatilag szinte hibátlanul zárt, így borzasztó nagy kihívás megtörni ezt a védelmet formán kívüli játékosokkal.

A franciák támadójátéka is hagy kívánnivalót maga mögött, de mégis Kylian Mbappé vagy Griezmann jóval nagyobb veszélyt tud kreálni, mint a portugál támadók. Főleg, hogy Pepének kellene felvennie a harcot középen a franciákkal, aki már szintén lefelé tart és ezen a tornán is zavarba lehetett hozni.

Mindezek alapján francia továbbjutást várunk, de csak kétesélyben húzzuk be a gallokat.

{"headTitle":"Portugália - Franciaország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-07-05 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Franciaország jut tovább","odds":"1.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}
[4043980] 2024-07-05 21:00:00 Portugália - Franciaországx;