EURO 2024

2.08-szoros pénzt hozhat, ha zsinórban ötödjére is bejön ez a bizarr statisztika

Nagyon érdekes mutatóra bukkantunk, amely alapján az Oranje harcolhatja ki a Eb-döntőbe jutást.

Már csak három meccs van hátra a 2024-es Európa-bajnokságból, tehát 48 összecsapás már lement az 51-ből. A top 4 válogatottjai már elégedettek lehetnek, hiszen bármi is lesz az elődöntőben, a tornát már biztosan nem fogják kudarcnak értékelni. A találkozókkal temérdek anyagban foglalkozunk majd, most a szerdai holland-angol csörtéről hoztunk egy érdekességet.

 

Tudtad? Hollandia eddig mindössze egyszer jutott be az Eb-döntőbe, 1988-ban viszont meg sem állt a végső győzelemig!

 

A véletlen egybeesések olykor egészen furcsa dolgokat szülnek, az alábbi mutató is ilyen. Történetesen ugyanis a 2004-es Eb óta, a döntőt vezető bíró országa 4/4 alkalommal bejutott a következő Eb-fináléba. Íme, a lista:
 

 • A 2004-es Eb-n a német Markus Merk játékvezető volt a spori a Portugália-Görögországon. Németország ezután bejutott a 2008-as Európa-bajnokság döntőjébe.
   
 • A 2008-as Eb-n az olasz Roberto Rosetti vezette a Spanyolország-Németország közötti döntőt. Olaszország ezután bejutott a 2012-es Európa-bajnokság döntőjébe.
   
 • A 2012-es Eb-n a portugál játékvezető, Pedro Proenca bíráskodott a Spanyolország-Olaszország közötti fináléban. Portugália bejutott a 2016-os Európa-bajnokság döntőjébe.
   
 • A 2016-os Eb-n Mark Clattenburg angol játékvezető volt a Franciaország-Portugália bírója. Anglia bejutott a 2020-as Európa-bajnokság döntőjébe.
   
 • Az EURO 2020 döntőjének játékvezetője a holland Björn Kuipers volt.

 

Ezek alapján tehát Hollandiának kéne bejutni a döntőbe, viszont a bukik szerint az Oranje az underdog ilyen szempontból az angolok ellen. Éppen ezért kicsivel több, mint kétszeres pénzt nyerhetünk, ha ez a bizarr sorozat folytatódik. Ha pedig tényleg így lesz, akkor érdemes lesz figyelni, hogy milyen nemzetiségű játékvezető kapja majd a berlini finálét...

{"headTitle":"Hollandia-Anglia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-07-10 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Hollandia jut tovább","odds":"2.08","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

>>🎁 100. 000 HUF üdvözlő bónusz a Tippmixprón az Eb alatt🎁 <<