Felkészülés

Hol a csapda ebben a barátságos meccsben?

  • varin

Két magabiztos siker után a győriek dolga ezúttal sem lesz túlságosan nehéz.

Javában zajlik a felkészülés az OTP Bank Liga 2024/25-ös idényére, az NB I nagy része már túl van legalább két meccsen. Az újonc Győri ETO is harmadik találkozójára készül, méghozzá egyik szokásos ellenfele, a szlovák másodosztályú Somorja ellen. A papírforma azt mondatja velünk, ebből ismét lehet egy sima meccs.

Komolyan vette az erősítést Borbély Balázs csapata, hiszen több idegenlégiós is érkezett, például a Ferencvárost megjárt Zeljko Gavric vagy az albán válogatott Eneo Bitri és Marku Albion. Potens, erős csapat épül a Kisalföldön, amely bőven esélyes a bennmaradásra.


>>🎁 100. 000 HUF üdvözlő bónusz a Tippmixprón az Eb alatt🎁 <<

 

Első két felkészülési meccsén nem is botlottak a zöld-fehérek, a Honvédot 3-0-ra, a tavalyi szlovák bajnokság 4. helyezettjét, a Zsolnát pedig szintén 3-0-ra győzték le - különösen utóbbi eredmény érdemel kalapemelést.

Ez már csak azért is érdekes, mert most a szlovák másodosztály 11. helyezettje, a Somorja lesz az ellenfél, amely nyilván sokkal szerényebb képességű csapat a Zsolnánál. A Samorin szinte minden évben többször is játszik magyar csapatok ellen, így remek képet kaphatunk arról, mit is tud a csallóközi város együttese.

 

A Somorja eredménye az elmúlt években magyar csapatok ellen

 

2024.: Vasas 1-4
2024.: Puskás Akadémia 1-1
2024.: Soroksár 2-2
2024.: Győri ETO 0-3
2023.: Dorog 3-1
2023.: Vasas 0-5
2023.: Győri ETO 0-3
2023.: Haladás 1-2
2022.: Győri ETO 1-2

 

Mint az eredményekből látható, azért a legjobb magyar csapatoknál gyengébb társaságról beszélünk, amelyet június végén a Vasas 4-1-re vert, míg az elmúlt egy évben az ETO kétszer is 3-0-ra ütötte ki.

A Somorjában játékosként megforduló Borbély egyébként elmondta azt is, kik játszhatnak majd 60 percet a szlovák másodosztályú csapat ellen. Ezek alapján elvileg a Ruisz – Ráska, Krpics, Koncz, Vianna – Tóth Rajmund, Riquelme Rodrigues, Bánáti – Boschilia – Luc, Farkas Balázs kezdőcsapat állhat majd ki, ami nem cseng azért rosszul.

Összességében úgy véljük, a két csapat között legalább 2-3 gólos különbség van, amely remélhetőleg a pályán is megmutatkozik majd.

{"headTitle":"Samorin-Győr","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-07-09 14:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Győr -1.0","odds":"1.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Félidő/Végeredmény: Győr/Győr","odds":"2.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}