EURO 2024

A tömeg ellen fogadunk a spanyol-francia Eb-elődöntőn

  • Cipolla

A spanyolok nehéz helyzetből várják az elődöntőt a hiányzók miatt, de a franciáktól is kell a formajavulás.

Kedd este már az első elődöntőt rendezik meg a németországi Európa-bajnokságon, ahol Spanyolország és Franciaország feszül egymásnak a vasárnapi döntőért. A semleges szurkolók egyértelműen a spanyolok továbbjutásában bíznak, a franciák azonban eddig a nem túl látványos játékuk ellenére sikeresen menetelnek a tornán, így aligha fog változtatni ezen a hozzáállásán Didier Deschamps.

4043983

Komoly vezéráldozatokkal járt a németek elleni győzelem a spanyoloknak, hiszen többen eltiltás miatt kénytelenek kihagyni a franciák elleni találkozót, míg Pedri megsérült a 120 perces találkozó elején.

A középpálya azonban Pedri nélkül sem néz ki rosszul, hiszen Rodri mellett Fabián Ruiznak is kimagasló tornája van, míg Dani Olmo egész jól tudja helyettesíteni a fiatal Barcelona játékost. Persze a francia középpályás védekezés jóval magasabb szintű, mint eddig bármelyik, aki szembejött még úgy is, ha Kanté csak a szaúdi ligában edződött az elmúlt évben.

Jóval nagyobb gond van a spanyol védelemben, hiszen eltiltás miatt Carvajal és Robin Le Normand is kiesett a jobb oldalról, így Jesus Navasnak kell játszania, aki már túl van karrierje zenitjén és minőségben komoly visszaesést jelent. 

A tornán eddig azonban a spanyolok voltak talán a legmeggyőzőbbek, a csoportmeccs egyetlen hibátlan gárdája a georgiaiakat is könnyedén küldte haza, de jó formában levő csapattal először a németekkel találkozott, ami egy teljesen kiegyenlített párharcot hozott.

[4043983] 2024-07-09 21:00:00 Spanyolország - Franciaországx

A franciák egyelőre messze a várakozáson aluli teljesítményt mutatnak támadójátékban, ami a csoportkör során a helyzetkihasználásra volt inkább igaz, az egyenes kieséses szakaszban pedig már a helyzetkialakításra is. Persze nem került könnyű ágra Franciaország, hiszen a belgák és a portugálok is két olyan rivális, akiket a legjobb négy közé is el lehetett volna képzelni a torna előtt. Nagyobb probléma, hogy Kylian Mbappé formán kívül van, a csapatból pedig nagyon hiányzik egy klasszikus center, akivel több terület nyílna a gyors támadóknak.

Ennek ellenére a Portugália elleni meccshez képest nagy változás nem várható, Rabiot kerülhet vissza a kezdőbe, így Didier Deschamps papíron a kedvenc tizenegyét küldheti pályára ezen az elődöntőn.

A támadójáték ostorozása mellett azonban ne menjünk el szó nélkül, hogy az eddigi öt meccsen összesen egy gólt kapott Franciaország, azt is egy megismételtetett tizenegyes során.

Márpedig a nagy tornákat szinte mindig a védelmek nyerik, így nem véletlen bízik abban Deschamps, hogy ez idén is megtörténhet.

>>🎁 100. 000 HUF üdvözlő bónusz a Tippmixprón az Eb alatt🎁 <<

 

Mire érdemes fogadni?

A franciák a védekezésükben bízhatnak, márpedig ha erre játszanak, akkor nyugodtan átadhatják a területet a spanyoloknak ezen a találkozón, így talán egy kis szabad területhez is jutva, amit senki sem akart eddig adni a 2022-es vb döntősének.

Ráadásul komoly kihatással lehet a meccsre a spanyolok eltiltottjai. A franciák védelme pedig eddig megingathatatlannak tűnt, noha egy komoly bravúrt azért be kellett mutatnia a portugálok ellen Maignannak is.

Ennek ellenére underdogként a franciákkal megyünk, döntetlenre vagy francia győzelemre számítunk a 90 perc során, emellett pedig kevés gólt várunk. Miután a franciák eddigi öt meccsén átlagban az egyes gólátlag sem jött össze, nem meglepő, hogy nem számítunk négy vagy több gólra. Ezzel a kombinációval várjuk a kedd esti találkozót.

{"headTitle":"Spanyolország - Franciaország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-07-09 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő: Döntetlen vagy Franciaország + 3.5 gól alatt","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

[4043983] 2024-07-09 21:00:00 Spanyolország - Franciaországx;