Copa América

Nagy oddsokra vadászunk az Uruguay-Kolumbián

  • varin

Nüanszok dönthetnek az Uruguay-Kolumbia elődöntőben, ahol egy tizenegyes-drámán sem lepődnénk meg.

A várakozásoknak megfelelően ellenfelét várja Argentína a 2024-es Copa América fináléjában, amely vagy Uruguay vagy Kolumbia lesz. És a vagy-vagy jelző jogosabb már aligha lehetne, hiszen cikkünk írásakor tényleg csak századok választják el a két csapat győzelmének szorzóját a Vegason, míg a továbbjutós piacon a legtöbb helyen 1.90-1.90-es oddspárt kapunk. Létezik egy ilyen meccsre erős tipp?

4407873

Közös pont a csapatokban, hogy tulajdonképpen mindkét fél útja Brazílián át vezetett a legjobb 4 közé. Kolumbia a csoportban remizett a Selecaóval, megnyerve ezzel a kvartettet, míg Uruguay a negyeddöntőben ütötte ki tizenegyesekkel a dicstelenül távozó Rodrygóékat. A két gárda teljesítménye között szinte lehetetlen különbséget találni, hiszen a 3-1-0-s mérleg mellett a Celeste gólkülönbsége 9-1, míg a Kávétermesztőké 10-1, ráadásul mindkét csapat hozott egy meccset 5-0-ra.

Nem elhanyagolható viszont, hogy Marcelo Bielsa csapatánál két fontosabb láncszem, Ronald Araujo és Nahitan Nández sem léphet pályára, amely egy hangyányi előnyt adhat Kolumbiának.

De milyen előnyre is van szüksége egy olyan csapatnak, amely 27 meccse veretlen és egy szenzációs formában lévő hármas, a Díaz-Córdoba-James triumvirátus rémisztgetheti az ellenfél kapuját?

A 10 gólból mindössze 3 olyan volt, amelyben valamelyikük nem vett részt gólszerzőként vagy gólpasszosként.

 

Noha a túloldalon Darwin Nunez személyében is találunk egy 2 gólos játékost, azért ez egy masszív érv Kolumbia mellett, így mi teljesen egyetértünk azzal, hogy bár a fogadóirodáknak az uruk nyitottak favoritként, ez kezd is átfordulni lassan.

Elvileg jó meccsre van kilátás, hiába az elődöntő. Kolumbia támadósoráról most emlékeztünk meg, Marcelo Bielsa pedig éppen a napokban emelte fel hangját, hogy mennyire kezdik kiölni a futball élvezhetőségét és egyéniségeit.

Vb-selejtezőn a két csapat októberben összehozott egy jó kis 2-2-t, míg majdnem napra pontosan 3 éve a Copa América negyeddöntőjében gól nélküli 90 perc után a Kávétermesztők céloztak jobban a szétlövéseknél. A döntetlen ezúttal is közel áll a szívünkhöz, de el tudjuk képzelni, hogy ezt nem egy 0-0-val érik el a felek. A győzelmet inkább Jameséknek adnánk, de fogadási szempontból azért ez egy igen kacifántos kis találkozó.

{"headTitle":"Uruguay-Kolumbia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-07-10 02:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Győzelem módja: Kolumbia büntetőrúgások","odds":"5.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Döntetlen + 1.5 gól felett","odds":"5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}
[4407873] 2024-07-11 02:00:00 Uruguay - Kolumbiax;