Szerzői jogok

Azzal, hogy a Hatharom oldalra látogatsz - abban az esetben is, ha nem vagy regisztrált felhasználója az oldalnak -, elfogadod az alábbi feltételeket:

  • A Hatharom domainnév, valamint a „Hatharom” név szerzői jogi védelmet élvez, védjegyoltalomban részesül, felhasználása - a hivatkozás kivételével - kizárólag a Hatharom előzetes írásos hozzájárulásával lehetséges.
  • A Hatharom pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal.
  • A Hatharom-n fellelhető szöveges, informatív, képi, kreatív és multimédiás tartalmak szerzői jogvédelem alatt állnak. A tartalom a Hatharom szellemi tulajdona.
  • A Hatharom fenntart minden, az oldal bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. Az oldal tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik.
  • A Hatharom előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül tilos az oldal egészének vagy egyes részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- és videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése. Az oldal tartalmának egyes részeit - kizárólag saját felhasználás céljából - merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem jogosult a lap így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.
  • Az MTI és AFP hírügynökségek honlapunkon felhasznált hírei és fotói szerzői jogvédelem alatt állnak, a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni.
  • Az oldalról csak a Hatharom-ra való hivatkozással lehet értesüléseket felhasználni, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és a lapra utaló egyértelmű hivatkozást minden közlésnél feltünteti. A szó szerinti utánközlés csak a Hatharom előzetes, írásbeli engedélyével történhet.
  • A Hatharom teljes tartalma (beleértve a reklámokat, hirdetéseket) szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalról bármely részt kivágni, a kivágott részt pedig a nyilvánosság felé bármely módon újraközvetíteni tilos. Tilos továbbá a Hatharom előzetes írásbeli engedélye nélkül az oldal tartalmát tükrözni - technikai művelet segítségével nyilvánosság felé újraközvetíteni -, még változatlan formában is.
  • A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. A Hatharom bármely időpontban követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.