Autók versenye

Adios, Alonso - búcsú a bajnoktól II. ,,Kedvenc csapattársam: Lewis Hamilton"

Mint azt bizonyára mindenki tudja, Fernando Alonso az év végén befejezi Forma-1-es pályafutását. Életrajza, eredményei száz helyen fognak megjelenni, így ezeket fölöslegesnek tartom leírni. Inkább a véleményemet, emlékeimet osztom meg veletek a Forma-1 egyik legjobb versenyzői és legrosszabb csapatválasztási képességével rendelkező világbajnokáról. A második rész fő témája az emlékezetes 2007-es, Lewis Hamiltonnal folytatott párharc, de néhány gondolatot megér az utána következő, két évig tartó második Renault-s időszaka is.


Bővebben...

Adios, Alonso - búcsú a bajnoktól I. A kezdetektől a csúcsig

 

Mint azt bizonyára mindenki tudja, Fernando Alonso az év végén befejezi Forma-1-es pályafutását. Életrajza, eredményei száz helyen fognak megjelenni, így ezeket fölöslegesnek tartom leírni. Inkább a véleményemet, emlékeimet osztom meg veletek a Forma-1 egyik legjobb versenyzői és legrosszabb csapatválasztási képességével rendelkező világbajnokáról. Az első részben pályafutása kezdetét és a Renault-val megnyert két világbajnoki címét tekintjük át.


Bővebben...

Brazil Nagydíj II. - A Ferrari újabb hibája

Az időmérő után még úgy nézett ki, hogy a Ferrari alternatív taktikája előnyös lehet a versenyre. A vártnál enyhébb gumikopás azonban keresztülhúzta a számításaikat. Ennek ellenére lehetett volna esélyük a győzelemre, azonban verseny közben rossz döntést hoztak, így a Red Bull hajtotta végre azt, amit ők is megtehettek volna.


Bővebben...

Brazil Nagydíj I. - ,,Semmi Ocon nincs rá, hogy pezsgőt bontsak"

Max Verstappen a biztosnak látszó győzelmet vesztette el a lekörözött Esteban Oconnal történt ütközés következtében. A két rivális aztán a versenyt követő mérlegelésen is egymásnak esett. Kinek volt igaza és jogosak-e a kiosztott büntetések?


Bővebben...

Egy vb-győzelem margójára II. - A Ferrari-betegség

A világbajnok után emlékezzünk meg a vesztes félről is: Sebastian Vettel és a Ferrari ugyan nyers tempóban többnyire gyorsabbnak bizonyult Hamiltonnál, azonban túl sok pontot szórt el ki nem kényszerített hibákkal, megfosztva ezzel a közönséget egy izgalmas világbajnoki hajrától. Mi lett volna, ha, és mi lehet az oka, hogy nem sikerült?


Bővebben...

Egy vb-győzelem margójára I. - Ötös

Lewis Hamilton és a Mercedes is az ötödik világbajnoki címét szerezte az idén. Ehhez a versenyző - a sportág legnagyobbjait idéző - zsenialitása mellett szükség volt a csapat hibátlan munkájára is, akik szintén igen magas szinten tették a dolgukat.


Bővebben...