Foci-vb 2018

Vért kell izzadnotok, srácok!

Már csak a magyar focisták becsülete a tét a selejtezősorozatban, ám a szurkolók szívét nehéz lesz visszanyerni.

Hat fordulót követően a magyar válogatott a selejtezőcsoport harmadik helyét foglalja el, nyolc ponttal lemaradva a pótselejtezős portugálok és tizeneggyel az első helyezett svájciak mögött. Matekozni tehát már teljesen felesleges, a realitások azt mutatják, a harmadik helyért is meg kell majd szenvednünk. A csütörtöki, lettek elleni mérkőzésen tehát nem az lesz a kérdés, hogy életben tudjuk-e tartani a továbbjutási reményeket, hanem az, hogy milyen játékkal kérnek majd elnézést Dzsudzsák Balázsék az andorrai szégyenért.

186541

Bernd Storck ezúttal az Eb-láz jegyében állította össze keretét, mindössze hét olyan taggal, aki nem volt ott tavaly Franciaországban. A szövetségi kapitány a Telkiben tartott sajtótájékoztatóján is a tavalyi kontinensviadallal példálózott.

"A labdavesztés után nem úgy viselkedtünk az előző két meccsen, mint az Eb-n, ahhoz a játékunkhoz kell visszatérni. Ugyanakkor, főleg a lettek ellen, nemcsak kontrákra építünk, hanem szeretnénk kiszolgálni a szurkolókat" - mondta a német szakember.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien Funde – Kína), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda FC – Egyesült Arab Emírségek), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gera Zoltán (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dániel (Újpest FC), Pátkai Máté (Videoton FC), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Varga Roland (Ferencváros)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Priskin Tamás (Ferencváros), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

Storck egyébként kitért az Andorra elleni vereség utózöngéire, valamint arra is, hogy csütörtök este vélhetően teltház előtt léphetnek pályára a magyar válogatott tagjai.

"Úgy gondolom, elsősorban a múltbeli mérkőzéseknek köszönhető a szurkolóink már-már megható kitartása, támogatása, ha össze akarom foglalni, mi a legfontosabb most számunkra, azt mondhatom, hogy mi ehhez a megtisztelő bizalomhoz szeretnénk felnőni, ezt szeretnék meghálálni a szurkolóknak. Ennek megfelelően nagyon várjuk a találkozót, és megígérhetem, mindent beleadunk, hogy megörvendeztessük a közönségünket.

A csapat pontosan tudja, mit kell tennie, mindent elterveztünk, felkészülten várjuk a meccset, nem érhet meglepetésként ellenfelünk taktikája sem."

A lettek személyében egyébként egy rendkívül gyenge, de mégis szívós válogatott érkezik Magyarországra. Az edzőváltáson átesett gárda zsinórban hét vereséget számlál, hazai pályán kaptak ki az észtektől és Feröertől is, Grúziában pedig egy ötössel terhelték meg a hálójukat. Érdekesség azonban, hogy a portugálok csak három-három, a svájciak pedig egyetlen góllal bizonyultak jobbnak a selejtezősorozatban.

A lett válogatott 23 fős keretéből mindössze nyolcan futballoznak külföldön, legértékesebb játékosuk pedig Kaspars Dubra (700 ezer euró), aki a Riga FC játékosa.

A közelmúltból is számtalan olyan mérkőzésre emlékezhetünk, amikor a magyar válogatott tagjainak agresszív, letámadós futballt kellett volna játszania, aminek görcsös játék lett a vége. A mieinknek láthatóan nem fekszik annyira az esélyes szerepköre, márpedig a letteket nem csak legyőzni kellene hazai pályán, de csúszva-mászva, utolsó leheletig küzdve kitömni - ezt várja legalábbis a lelátó népe a júniusi kudarcot követően.

A képzetlen ellenfél támadásaitól nem különösebben kell tartanunk, a hat találkozón kétszer betaláló letteknek túl nagy falat lesz a mieink rutinos védelme. Aztán, hogy egy szűkös, görcsös 1-0 jön-e össze vagy Priskin Tamásék parádés támadójátékot bemutatva, gálaelőadás közepette gyűrik-e le a balti állam csapatát, az tippünk szempontjából már mindegy is.

A mérkőzést 20 óra 45 perctől az M4 Sport közvetíti.

hatharom.com
Csak Magyarország szerez gólt
@1.80
[2059314] 2017-08-31 20:45:00 Magyarország - Lettországx;