Síugrás

Meglepően sima szlovén csapatsiker Willingenben

  • VNA

Remek formában ugrottak a szlovén síugrók Willingenben, így simán nyerték meg a Világkupa szezon harmadik csapatversenyét.

Szombaton délután a németországi Willingenben egy csapatversennyel folytatódott a síugrók Világkupa sorozata. Pár héttel ezelőtt Zakopane-ban már egyszer a szlovén csapat győzött, amely most Jurij Tepes, Jaka Hvala, Peter Prevc, Robert Kranjec összeállításban ismét a legjobbnak bizonyult. A közel ezer pontot szerző szlovénok mögött a norvég és a német csapat végzett a dobogón. Már az első sorozatot követően a szlovénok álltak az élen, több mint harminc pontos előnnyel Norvégia és Németország, míg a tartalékos (Morgensternt és Koflert nélkülöző) osztrákok hátránya az ötven pontot is meghaladta.

Síugró Világkupa - Willingen (GER) csapatverseny, HS-145
1. Szlovénia Tepes, Hvala, Prevc, Kranjec 990,4 pont
2. Norvégia Velta, Hilde, Bardal, Jacobsen 972,5 pont
3. Németország Neumayer, Freitag, Wellinger, Freund 963,7 pont
4. Ausztria Loitzl, Kraft, Koch, Schlierenzauer 958,6 pont
5. Lengyelország Zyla, Mietus, Kubacki, Stoch 909,1 pont
6. Japán Kobayashi, Shimizu, Ito, Takeuchi 890,4 pont

A második sorozatban aztán a norvég Tom Hilde és a német Richard Freitag révén közeledtek az üldözők a szlovén csapathoz, igaz Peter Prevc 142 méteres repülése végül mindent eldöntött. A második helyért zajló csatában Anders Bardal ugrása döntött, akinek köszönhetően a norvégok megelőzték a német négyest. A verseny végén, az utolsó csoportban az osztrák Gregor Schlierenzauer 142 méterig jutott, de mivel a német Severin Freund is 137,5 méterig jutott, így a németek megőrizhették a harmadik helyüket.

Érdekesség, hogy ebben a szezonban eddig három csapatversenyt rendeztek, de az utóbbi időszakban egyeduralkodónak számító osztrákok egyetlen versenyt sem tudtak megnyerni. A willingeni hétvége vasárnap délután egy egyéni versennyel folytatódik a síugrók számára.