NFL

A Vikings elkapója megnehezítheti saját elcserélését

  • Molnár Dávid

A Percy Harvin elcseréléséről szóló pletykák a napokban erősödtek fel, miután végleg elmérgesedett a helyzet közte és az edzői stáb között. Harvin azonban az újabb hírek szerint akár holdoutra is mehet, azaz nem jelentkezne edzőtáborba, és a csapat többi rendezvényén sem venne részt, amennyiben a Vikings nem állapodik meg vele a következő fizetésével kapcsolatban, ezzel pedig jelentősen csökkenne azon csapatok száma, melyek fizetési sapkájában elférne Harvin új bére.

Mint arról beszámoltunk, a profi amerikai futball-ligában (NFL) szereplő Minnesota Vikings menedzsmentjénél végleg betelt a pohár, és a csapat jelenleg is keresi elkapójának, Percy Harvinnak az új otthonát. Harvin azonban szeretné megkötni jelenlegi béradója kezét abban a tekintetben, hogy hova cserélhetnék el őt, és előreláthatólag holdouthoz fog folyamodni. Ez annyit jelent, hogy Harvin nem fog részt venni a csapat különböző közösségi eseményein, sem az edzőtáborán, míg meg nem állapodnak a következő szerződéséről.

Harvin 2013-ban az újonc kontraktusának utolsó évébe lép, és eddig teljesítménye alapján jelentős fizetésemeléssel számolhat a 24 éves játékos. Talán a Vikings eleve megadta volna neki a busás jutalmat, ha nem lett volna annyi probléma a viselkedésével - többek között heves szóváltásba elegyedett a vezetőedzővel, Leslie Frazier-vel, ami után már nem is játszott többet a szezonban a kilencedik fordulót követően.

Bár Harvint újonc szerződése még kötelezi arra, hogy a Minnesota Vikings szolgálatába álljon 2013-ban, egyáltalán nem meglepő, hogy a holdouttal kacsintgat az elkapó. Ha sikerrel jár, és már a Vikingsszel megállapodik a következő fizetéséről, akkor az lecsökkentené azon csapatok számát, melyek megengedhetnék Harvint a keretükben a szűkös fizetési sapka alatt. Az egyik ilyen gárda lehetne a New England Patriots, melynek vezetőedzője, Bill Bellichick köztudottan kedveli Harvin játékát, és talán a balhés játékos is nagyobb tisztelettel viseltetne iránta, mint a Vikings mesterével szemben.