Kerékpár

Még három évig marad a Trek csapatnál Cancellara

  • VNA

A Tour de France helyett idén az osztrák körversenyt választotta Fabian Cancellara, aki három évvel hosszabbított csapatával.

Idén nem indul a Tour de France-on, de így is hallat magáról ezen a héten a svájciak négyszeres időfutam világbajnoka, Fabian Cancellara. A 2012-es londoni olimpia időfutam bajnoka a vasárnap elrajtolt osztrák körversenyen indul a Tour helyett, ám jövőjét befolyásoló dolgok így is történtek vele. Hétfőn ugyanis sikerült megállapodnia csapatával, a Team Trekkel arról, hogy a következő három évben is náluk folytatja a tekerést.

"Számos spekuláció látott napvilágot a jövőmmel kapcsolatban, így most boldog vagyok, hogy végre sikerült rendezni a nyitott kérdéseket. Örülök annak, hogy továbbra is részese lehetek ennek a projektnek" - nyilatkozta Cancellara, aki pályafutása során eddig nyolc etapot nyert meg a Touron, igaz 2006 után most először hagyja ki a francia körversenyt. A svájci klasszis számára ugyanis ebben az évben a firenzei világbajnokság lesz a fő verseny, ahol szeretne ismét győzni az időfutamban - így mindent ennek az egy versenynek rendel alá.