Európa Liga

Dzsudzsákék folytathatják, Lovrencsicsék búcsúztak

29 mérkőzést rendeztek ma az Európa Liga harmadik körének visszavágói közül. Magyar szemszögből felemás a siker: Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkav továbbjutott, Lovrencsics Gergő Lech Poznanja azonban kiesett.

A hazai 1-1-es döntetlen után nem várta könnyű helyzetből az izraeli Hapoel Kirjat Smona elleni visszavágót a Dinamo Moszkva. A Hapoel a vezetést is megszerezte Dzsudzsák Balázsék ellen a 10. percben, ám Kevin Kuranyi és Alekszej Ionov góljaival a 30. percre már az oroszoknál volt az előny, amit meg is tartottak a mérkőzés végéig, így 3-2-es összesítéssel a magyar középpályás csapata jutott a negyedik körbe. Dzsudzsákot a 68. percben váltotta Jurij Zsirkov.

Nem sikerült azonban a papírformának tűnő győzelem a lengyel Lech Poznannak. Az izlandi Stjarnan a hazai pályán aratott 1-0-s győzelmet követően Lengyelországban sem kapitulált, így Lovrencsics Gergő csapata rúgott gól nélkül esett ki. Hazánk fia csereként állt be, 31 percet játszott.

Lovrencsicséknek ezúttal nem volt minek örülniük - leégtek az izlandiak ellen
A játéknap legnevesebb kiesője a német Mainz, amely a görög Aszterasz Tripolisz otthonában kapott ki 3-1-re, így a német hetedik helyezett 2-3-as összesítéssel búcsúzott az Európa Liga küzdelmeitől.

[1766732] 2014-08-07 19:00:00 Ironi Kiryat Shmona - Dinamo Moszkvax;[1766752] 2014-08-07 19:00:00 Lech Poznan - Stjarnanx;
2014-08-07;73
A Debrecen lehetséges ellenfelei az Európa Liga playoffjában
Lyon (francia)
Internazionale (olasz)
Tottenham (angol)
PSV (holland)
Villareal (spanyol)
Twente (holland)
Metalist Harkiv (ukrán)
PAOK (görög)
Celtic (skót)
Bruges (belga)
Dnipro (ukrán)
Trabzonspor (török)
Panathinaikosz (görög)
Sparta Prága (cseh)
Mönchengladbach (német)
Real Sociedad (spanyol)
Young Boys (svájci)
Dinamo Zágráb (horvát)
Lokomotiv Moszkva (orosz)
Rapid Wien (osztrák)
Zürich (svájci)
Nacional (portugál)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
Sheriff Tiraspol (moldáv)
Hull City (angol)
Partizan Belgrád (szerb)
Torino (olasz)
Feyenoord (holland)
Saint-Étienne (francia)
Dinamo Moszkva (orosz)
Rio Ave (portugál)