NB I

Nyert a Debrecen, üldözi tovább a Fradit a Vasas

  • MTI

Kínos vereséget szenvedett hazai pályán a Vidi, ezzel Henning Berg csapata továbbra is nyeretlen.

Videoton-Vasas 1-2

Felcsúton a Videoton a hét közbeni EL-kudarcot szeretette volna feledtetni az eddig tökéletes mérleggel álló Vasas ellen. Tapogatózó játék zajlott a meccs elején, az első komoly helyzetre a 30. percig kellett várni, akkor Poleksic védett nagyot. Noha a Vasas bátran játszott, apróbb lehetőségei inkább a hazaiaknak voltak, de gól nem született a szünetig.

A folytatásra Suljic becserélésével megélénkült a Videoton játéka, Poleksicnek újabb bravúrt kellett bemutatnia, hogy ne kerüljön hátrányba a Vasas, de a bosnyák középpályás megsérült, így le kellett cserélni. Az angyalföldiek egy kis szögletet követően Korcsmár fejesgóljával vezetést szereztek. Ezt követően a Videoton továbbra is erőtlenül támadott, a fővárosiak kontrái viszont egyre veszélyesebbek voltak, majd a hajrá kezdetén - egy szabadrúgás után - Pavlov találata eldöntötte a három pontot, noha az utolsó pillanatban szépített a Videoton. A Vidi tehát nem tudott nyerni, ez pedig a hétvége egyetlen olyan tippje volt, amelyet nem találtunk el az NB I-es fordulóból.

MTK-Mezőkövesd 0-1

Dunaújvárosban a gyengén kezdő MTK és a szintén nyeretlen Mezőkövesd találkozott. A kiegyenlített játékot hozó első félidőben az MTK járt közelebb a gólszerzéshez, de Vass Ádám lövése a kapufán csattant. Az első negyvenöt percben a kék-fehéreknek több ígéretes lehetőségük volt, ám nem tudtak élni velük. Pintér Attila, a vendégek vezetőedzője a szünetben kettős cserével próbálta felrázni csapatát.

Ez sikerült is, hiszen az 59. percben a Magyarországra több év szünet után visszatért észt Tarmo Kink - aki korábban Győrben már dolgozott a volt szövetségi kapitánnyal - megszerezte a vezetést a Mezőkövesdnek.

Az előny birtokában a vendég gárda kedvére kontrázhatott, egy ilyen ellentámadás végén három játékos vezethette egyetlen védőre a labdát, de a gól elmaradt. A Mezőkövesd a hajrában jól őrizte az eredményt, így mindhárom pontot elvitte Dunaújvárosból. A mérkőzés tehát nem volt éppen gólgazdag, ám mi ezt nagyon nem bántuk, hiszen 1.65-ért arra fogadtunk, hogy nem esik majd két gólnál több.

Debrecen-Gyirmót 4-0

Debrecenben a Loki első győzelmére készült a két döntetlennel álló Gyirmót ellen. Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a DVSC, amely az első negyedóra végén meg is szerezte a vezetést, sőt újabb öt perc elteltével megduplázta előnyét. A hétfőn lemondott Kondás Elemér helyén megbízott vezetőedzőként dolgozó Herczeg András együttese a folytatásban is irányította a játékot, de szünetig újabb gól már nem született.     A második félidőben is a hazaiak akarata érvényesült, a vendégek nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani. A debreceniek viszont kényelmesen játszva is még kétszer betaláltak, Tisza és Takács szépségdíjas gólt lőtt.

Aki velünk tartott, 1.70-es oddson fogadhatott a Lokira, ami nagyon simán zöldült be.

2016-07-31;212
209575