Bajnokok Ligája

Braziljai továbblőtték a Sahtart Dániában

A Bajnokok Ligája E csoportjában a Sahtar Donyeck 5-2 arányban győzött a dán Nordsjaelland vendégeként. A győzelemmel és a Chelsea torinói vereségével az ukrán csapat a hatodik forduló eredményeitől függetlenül továbbjutott a csoportból.

A Sahtar Donyeck azzal a tudattal lépett pályára, hogy egy esetleges győzelemmel a csoport másik meccsétől függően öt kört követően bebiztosíthatja továbbjutását. Ennek ellenére a mérkőzés kezdeti szakaszában a Bl-újonc Nordsjaelland volt aktívabb, az első komolyabb helyzetet azonban az ukránok alakították ki. A 15. percben Willian, Rat, majd Mhitarjan volt a labda útja, ám az örmény csatár óriási helyzetben célt tévesztett.

A félidő derekától felpörögtek az események. A 24. percben Nordstrand adott középre, s az őrizetlenül hagyott John bevette a Sahtar kapuját (1-0). Mindössze két perccel később egyenlített a Sahtar, de milyen góllal! Willian sportszerűen vissza szerette volna adni a labdát az ellenfél kapusának, Luíz Adriano azonban ott termett, s a kapuba lőtt (1-1). A hazaiak nem igazán zavartatták magukat az egyenlítés miatt, még fél óránál sem jártunk, amikor Lorentzen a léc segítségével ismét előnyhöz juttatta őket (2-1).

Az első félidő hátralévő részében a Sahtar hatalmas erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, s ez a 44. percben kifizetődött. A dán védők nem tudtak felszabadítani, Fernandinho Willian elé tálalt, aki a kapuba vágta a labdát (2-2).

Luíz Adriano (labdával) mesterhármast ért el

Szünet után a Sahtar ott folytatta, ahol előtte abbahagyta, s gyorsan dűlőre vitték a lényegi kérdéseket Mircea Lucescu fiai. Az 50. percben Willian lőtt hatalmas gólt a tizenhatos széléről (2-3), majd három perccel később Luíz Adriano duplázott, a csatár Teixeira átadásából ezúttal korrekt körülmények között talált be (2-4).

A Nordsjaelland nem adta fel, s a 71. percben könnyen megszerezhette volna harmadik gólját, de Christiansen beadását követően Nordstrand üres kapura hibázott. Nem tette meg ezt a szívességet a másik oldalon Luíz Adriano, aki tíz perccel később mesterhármast ért el, s végleg bebiztosította csapata győzelmét (2-5).

Mint később kiderült továbbjutását. A Chelsea vereséget szenvedett Torinóban, így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már nem előzheti meg az ukrán csapatot.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bajnokok-ligaja-e-csoport-2012-2013/1322549 
Bajnokok Ligája
E csoport, 5. forduló
Nordsjaelland-Sahtar Donyeck 2-5 (2-2)
Gólszerző: Nordstrand (24.), Lorentzen (29.) ill. Luíz Adriano (26., 53., 81), Willian (44., 50.)