NBA

Howardra gyúr a Mavs, a texasiak elpasszolnák draftcetlijüket

  • Barcsai Róbert

Dallasban készül valami, hiszen napok óta arról lehet olvasni, hogy Dwight Howardot szeretnék megkaparintani a texasiak, ezt pedig egyre komolyabb horderejű tettekkel nyomatékosítja a csapat vezetősége. Ezúttal első körös draftjogától válna meg a Mavs a spórolás érdekében.

Dwight Howard

Egyre inkább érdemes komolyan venni azokat a híreket, miszerint a Dallas Mavericks a nyáron Dwight Howardot csábítaná magához. Azok után ugyanis, hogy Dirk Nowitzki megpróbált hatni a szabadügynök-piacra kikerülő sztárokra, most újabb érdekes pletyka kapott szárnyra.

Egyes források szerint ugyanis alig ért véget a Draft Lottery, a Mavs máris megválna első körös, szám szerint a 13. draftjogától. Az ezzel megszerzett játékos ugyanis 1.655.300$-nyi helyet foglalna a fizetési sapkában, így ha a texasiak elpasszolnák a cetlit, ennyit spórolnának, amelynek természetesen óriási szerepe lehet Howard szerződtetésében.

A kockázat persze nem kicsi, mivel a 2014-es első körös draftjoga sincs már meg a Mavericksnek, amelytől a Lamar Odom-féle ügyletben vált meg, így ha az ideit is elcseréli a csapat, és esetleg nem sikerül szerződtetni Howardot, akkor nehéz helyzetbe kerülhetnek Nowitzkiék.

Az idei újoncbörze ráadásul kiegyensúlyozottnak tűnik, így erre a hírre minden bizonnyal más csapatok is felkapták a fejüket...