Indian Wells-i tenisztorna

Nisikori ismét lelépheti Nadalt

  • hatharom.com

Az Indian Wells-i tenisztorna pénteki játéknapján a férfiak versenyében a felső ági negyeddöntőkre kerül sor.

Mindkét felső ági negyeddöntőben a legrangosabb párosítás jött össze, vagyis a világelső Novak Djokovics a hetedik kiemelt Jo-Wilfried Tsongával találkozik, míg a torna kétszeres bajnoka, Rafael Nadal az ötödik helyen rangsorolt Kei Nisikorival néz farkasszemet. Papíron utóbbi ígérkezik az izgalmasabbnak, így azt vesszük górcső alá, de közel sem biztos, hogy a valóságban is azon a derbin rágjuk majd le a körmünket. 

Rafael Nadal-Kei Nisikori
Hatharom-tipp: Nisikori
TippmixPro @ 1.65

A mallorcai salakkirály ugyanis továbbra sem örvend igazán jó formának. Megszenvedett az első meccsén Gilles Müller ellen, majd ugyancsak nehezen rágta át magát Fernando Verdascón, a nyolcaddöntőben Alexander Zverev ellen pedig időnként már nem is a saját kezében volt a sorsa, úgyis írhatnánk, hogy hatalmas szerencsével jutott tovább. A spanyol idei szezonja egyelőre úgy néz ki, hogy az első komolyabb játékerőt képviselő, jó formában lévő teniszező ellen alulmarad. Rióban Pablo Cuevas, Buenos Airesben Dominic Thiem verte, itt pedig kis híján Zverev. Az önbizalmának biztosan jót tesznek a kibrusztolt győzelmek, de ez a játékszint amit jelenleg képvisel, továbbra is kevés a világ legjobbjai ellen. 

Nisikori különösen rossz match-up Nadal számára, hiszen a japán az egyik legjobb lábmunkával rendelkezik, borzasztó sok labdát visszatesz, remekül kontrázik, jó fonák oldalról is, így meglehetősen nehéz ellene megnyerni a pontokat. A spanyolnak nem is ment ez tavaly Montrealban, sima 2:6, 4:6-ra kapott ki az ázsiaitól. Azóta nem sok minden változott, Rafa továbbra is szenved, Nisikori pedig nincs rossz formában, ahogyan akkor sem volt. A borítás, a környezet most teljesen más, ez sokkal inkább kedvez a spanyol pörgetéseinek, de hát nála jelenleg ennek sincsen nagy jelentősége, Dél-Amerikában is feküdt neki a salak, mégis kikapott. 

Az egymás elleni mérlegük egyébként 7-1 Rafa javára, de főleg az elmúlt két meccsük a mérvadó. A montrealiról már írtunk, előtte a madridi döntőben találkoztak, ahol Nisikori csúnyán oktatta a salakkirályt, de végül egy makacs sérülés miatt nem tudta végigjátszani a meccset. Természetesen soha nem lehet a 14-szeres Grand Slam-bajnok spanyol klasszist leírni, mert még mindig a mezőny egyik legnagyobb harcosa, de ennek a találkozónak egyértelműen a japán a favoritja.

Nadal és Nisikori legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Montreal Kemény Nisikori 6:2, 6:4
2014 Madrid Salak Nadal 2:6, 6:4, 3:0
2014 Australian Opena Kemény Nadal 7:6, 7:5, 7:6
2013 Roland Garros Salak Nadal 6:4, 6:1, 6:3
2012 Miami Kemény Nadal 6:4, 6:4