Miami tenisztorna

Babos mellett egy másik magyar is lehet a főtáblán

  • hatharom.com

Stollár Fanny kedd este a francia Pauline Parmentier ellen száll harcba a miami tenisztorna utolsó selejtezőkörében.

A párosban tavaly junior wimbledoni bajnok Stollár Fanny hétfőn sikerrel vette Miamiban az első selejtezőkört a világranglista-95. Polona Hercog ellen. A 17 éves magyar tehetség a nyitószettben háromszor vette el rutinos ellenfele adogatását, majd a másodikban kétszer, végül a szlovén az ő szemszögéből 3:6, 0:3-as állásnál feladta a találkozót. Hatalmas bravúr ez Stollártól, hiszen ez mindössze a második WTA-torna, ahol szerencsét próbál - tavaly ugyanígy Miamiban játszott a kvalifikációban.

Ezen a tornán csak két meccset kell nyerni a selejtezőben, vagyis a Floridában készülő magyar lány kedden már a főtábláért fog játszani. Ellenfele a világranglista-111. Pauline Parmentier lesz, aki ugyancsak underdogként jutott tovább az amerikai Allison Riske ellen. A francia teniszező nem képvisel túl erős szintet, egész karrierje során a középmezőnyhöz tartozott, ettől függetlenül természetesen ő számít a meccs favoritjának, hiszen egy rutinos WTA-Tour résztvevő.

Nem számít azonban esélytelennek Stollár, hiszen tavaly egy ausztrál ITF-viadalon már összemérték tudásukat, és akkor Parmentier csak két szoros játszmában (7:5, 6:4) tudta kiharcolni a továbbjutást.

Babos Timi személyében egyébként egy magyar játékos biztosan ott van a főtáblán, az ellenfelét azonban még nem tudjuk, ugyanis selejtezős játékos ellen kezdi majd meg a küzdelmet.

Ki jut tovább?
Stollár Fanny Pauline Parmentier
TippmixPro @ 3.05 TippmixPro @ 1.30