Forma 1

Bemutatták az új McLarent

Csütörtök délelőtt, helyi idő szerint 11 órakor bemutatták az 2013-as McLaren Mercedest, az MP4-28-ast. A wokingi istálló bízik az idei év sikerességében.

McLaren Mercedes

A McLaren Mercedes másodikként mutatta be 2013-as autóját csütörtökön. A wokingi istálló meg szeretné szakítani a 14 éves nyeretlenségi sorozatát a konstruktőri bajnokságban. 2012-ben a harmadik helyen végeztek a Red Bull és a Ferrari mögött. Hiába volt gyors az MP4-27, sem Jenson Button, sem Lewis Hamilton nem tudott beleszólni a világbajnoki címért folyó csatába.

Az idei évben Lewis Hamilton helyét a mexikói Sergio Pérez veszi át az ezüstnyilaknál, aki két évig volt a Sauber versenyzője.

A bemutatót azzal kezdték, hogy felvonultatták az eddigi legeredményesebb McLarenes autókat az elmúlt 50 évből, majd a két pilóta leleplezte az MP4-28-at.

"Pontosan ugyanazok a színek alkotják, úgy gondolom még az alakja is hasonló, mint a tavalyi volt, de teljesen más a felszín alatt" - mondta Button. "Sokat nem változtak a szabályok a tavalyi évhez képest, de ahhoz eleget, hogy egy-két dolgon tudjunk változtatni."

Az új autó áttért a vonórudas első felfüggesztésre, de az orra nem lett lépcsős, mint a három nappal ezelőtt bemutatott Lotusé. Az MP4-28-at a jövő héten fogják tesztelni a pilóták Jerezben.

Az autó leleplezése

a 2013-as autók bemutatói
Csapat Időpont Helyszín
Lotus Január 28. Enstone, UK
McLaren Január 31. Woking, UK
Ferrari Február 1. Maranello, Italy
Force India Február 1. Silverstone, UK
Sauber Február 2. Hinwil, Switzerland
Red Bull Február 3. Milton Keynes, UK
Mercedes Február 4. Jerez, Spain
Toro Rosso Február 4. Jerez, Spain
Caterham Február 5. Jerez, Spain
Williams Február 19. Barcelona, Spain