Forma-1

Amiről Räikkönen Joeynak nem beszélt - az új Lotust mutatták be elsőként

A konstruktőrök között legalább a harmadik helyre tör a Lotus az E21-essel, a Forma-1-es istálló 2013-as modelljével, amit hétfőn mutattak be.

Az új autó nagyon hasonlít a tavalyira, de James Allison műszaki igazgató szerint ez azért van, mert a szabályok sem sokat változtak, és az ördög a részletekben rejlik.

"Vannak teljesen új ötletek és néhány olyan is, amelyek az elmúlt években megalkotott koncepciókat követik" - mondta a szakember.

A leginkább az első szárnyak kerekek előtti részén és az autó alján hajtottak végre változtatásokat. Utóbbiak a tavalyi bajnok Red Bullt másolják, a kipufogógázok kivezetési rendszerét érintik, amik segíteni fogják majd az autó hátsó része és a hátsó kerekek közötti rések "betömését", így nagyobb leszorítóerőt generálva.

"Nem lesz könnyű továbblépni abból, amit tavaly elértünk, de a cél ez lenne. Remélem, hogy meg tudjuk csinálni" - mondta a csapat első számú versenyzője, Kimi Räikkönen, aki szerint az élmezőnyben nem várhatóak nagy változások az erőviszonyokat tekintve.

Az autó leleplezése

Räikkönen az amerikai színésznek, Matt Le Blancnak adott álinterjúval gerjesztette az érdeklődést a bemutató előtt