Biatlon-vb

Tömegrajtban is legyőzhetetlen volt Martin Fourcade

  • VNA

A francia Martin Fourcade lett a ruhpoldingi biatlon világbajnokság legnagyobb sztárja, aki három arannyal zárta a versenyeket.

Vasárnap is francia örömünnep volt Ruhpoldingban, ahol a biatlon világbajnokság záró napján a férfiak üldözéses versenyével kezdődött a program. A 15 km-es futamot két lövőhibája ellenére a francia Martin Fourcade nyerte meg, aki ismét a mezőny egyik leggyorsabb sífutója volt. A sprint és az üldöző versenyek megnyerése után ezzel a 23 esztendős francia a világbajnokság legeredményesebb férfi versenyzője lett. A dobogón két svéd versenyző állhatott mellette, hiszen az egész mezőnyben egyedüliként hibátlan lövészetet produkáló (20/20) svéd Björn Ferry, valamint a fiatal Fredrik Lindström zárta még a versenyt érmesként. A három lövészet után még vezető német Andreas Birnbacher az utolsó (álló) lövészetben egyet hibázott, így végül az egyéni versenyhez hasonlóan ismét lemaradt az egyéni éremről és negyedik lett.

Eurosport logo

Martin Fourcade harmadik aranyérmével a franciák visszavették a vezetést a világbajnokság éremtáblázatán Norvégiától. Mivel a vb-futamok is beleszámítanak az egyéni Világkupába, így Fourcade tovább növelte előnyét a most a 18. helyen záró Emil Hegle Svendsennel szemben. A francia versenyző előnye a szezont lezáró három oroszországi verseny előtt 66 pont Svendsen előtt. A ruhpoldingi világbajnokság vasárnap délután (16.00 - Eurosport, ÉLŐ) a női tömegrajtos versennyel zárul.

Biatlon-világbajnokság Ruhpolding (GER)
férfi tömegrajtos verseny - 15 km
1. Martin Fourcade (FRA) 38:25,4 (2 lövőhiba)
2. Björn Ferry (SWE) +3,0 mp (0)
3. Fredrik Lindström (SWE) +3,4 mp (2)
4. Andreas Birnbacher (GER) +4,6 mp (1)
5. Simon Fourcade (FRA) +9,8 mp (2)
6. Carl Johan Bergman (SWE) +13,6 mp (1)