Bajnokok Ligája

Egymást juttatták tovább a csapatok a Mestallában

A Bajnokok Ligája F csoportjában a Valencia és a Bayern München 1-1-es döntetlent játszott egymással Spanyolországban. Ezzel az eredménnyel mindkét együttes megváltotta jegyét a legjobb 16 közé.

A Lille fehéroroszországi győzelmét követően a csapatok tudták, hogy egy döntetlennel kéz a kézben masíroznak a legjobb tizenhat közé. A Bayern vezetőedzője, Jupp Heynckes azonban a meccs előtt kijelentette, hogy a csoportelsőség a cél, s ennek megfelelően a vendégek kezdeményeztek többet az első negyed órában, igaz jelentősebb helyzet nélkül.

A 18. percben ezzel szemben igen közel került a vezetéshez a Bayern, akkor egy jobb oldali szöglet után Dante fejelhetett tíz méteres távolságból, de Guaíta kikotorta a bal alsó sarokba tartó kísérletet. A Valencia első lehetőségére 32. percet kellett várni, Soldado ugyan elvesztette a labdát a tizenhatoson belül, de érkezett Feghouli, akinek 11 méteres lövését Neuer hárította a jobb alsó sarok elől. Mindössze egy perccel később óriási esélyt kapott a Bayern: Barragán kaszálta el Alabát a bal oldalon, a spanyol védőt egyből kiállították.    

A döntetlennel a Valencia és a Bayern is továbbjutott a csoportból

Azonban az emberelőny sem igazán ösztönözte a bajorokat, hogy magasabb sebességi fokozatba kapcsoljanak, inkább a Valencia próbálta megmutatni, hogy tíz emberrel is számolni kell velük. A 61. percben Soldado már csak Neuerrel állt szemben, de elkapkodta a lehetőséget és csúnyán a kapu fölé lőtt.

Jupp Heynckes a 65. percben kettős cserével próbált frissíteni, Kroos és Pizarro helyett Shaqiri és Mandzukic lépett pályára. Az újak mindössze öt perccel később kis híján összehozták a vendégek vezető gólját. Shaqiri adott középre a jobb szélről, Mandzukic pedig a bal kapufára fejelt, ahonnan a labda az alapvonalon elhagyta a játékteret.

A Bayern kényelmessége a 77. percben bosszulta meg magát, akkor Feghouli csinált meg két szép cselt, 16 méterről kapura lőtt, lövése pedig olyan szerencsétlenül pattant meg Dantén, hogy becsapta Neuert (1-0). A találatot követően Heynckes Mario Gómezt is becserélte, s ez telitalálatnak bizonyult: a 82. percben Lahm adott be a jobb oldalról, középen Gómez beletalpalt a labdába, amely Thomas Müller előtt kötött ki, aki a tizenegyespont magasságából a kapuba lőtt (1-1). Egy perccel később Schweinsteiger a győzelmet is megszerezhette volna a bajoroknak, de lövését védte Guaíta.

A végén kialakult az eredmény, mely által mindkét csapat bejutott a legjobb tizenhat közé.


 

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bajnokok-ligaja-f-csoport-2012-2013/1322552 
Bajnokok Ligája
F csoport, 5. forduló
Valencia-Bayern München 1-1 (0-0)
Gólszerző: Feghouli (77.) ill. T. Müller (82.)
Kiállítva: Barragán (33.)