NB I

Bruno Moraes vezérletével nyert az Újpest az Eger ellen

A Portóban is megforduló Bruno Moraes előbb remek gólpasszt adott, majd maga is betalált az Eger ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen, az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

A hazai pályán játszó Újpest volt az esélyese az Eger elleni pénteki bajnoki mérkőzésnek.  A hazaiaktól Naim Aarab, Lázár Bence, Simon Krisztián és Bavon Tshibuabua volt sérült, Egerben Joël Tchami, Szimeon Hrisztov, Csedomir Pavicsevics, Preklet Csaba és Katona Attila nem léphetett pályára. Chema Antón eltiltása miatt nem lehetett ott a lilák védelmében.

Kabát mellett ezúttal az új szerzemény, a Portóval Bajnokok Ligáját is nyerő Bruno Moraes is helyet kapott a csatársorban hazai oldalon. A vendégeknél a gólokat Németh Norberttől és Pisanjuktól várták. Bruno Moraes már az első percekben helyzetbe került, 16 méterről azonban léc fölé lőtt. Az 5. percben már jött egy újabb lehetőség: Moares ugratja ki Balogh Balázst, aki laposan lő az ötös bal sarkától az alsó felé, de Darko Brljak hárított.

Negyedóra után megszerezte a vezetést az Újpest: Kabát adott be a bal oldalról, Moraes az ötös elől tovább passzolta a labdát, Dusan Vasziljevics pedig hat méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A gól után feljött az Eger, Igor Pisanjuk lőtt 16-ról, jobbal, Balogh azonban blokkolta a löketet. A 34. percben Balajcza Szabolcs védte a bal alsónál Pisanjuk lövését bravúrral. A félidőben egy góllal volt jobb a hazai együttes.

A második félidőben ismét az Újpest lépett fel támadólag, Kabát lövését Brljak védte nagy bravúrral. A 65. percben azonban már ő sem segített: Kabát ívelt középre jobbról, középen Bruno Moraes védőit otthagyva az ötösről elegánsan a kapuba perdített (2-0). Negyedórával a vége előtt Kabele lőtt jobbal középről, 26-ról a jobb sarok mellé egy fél méterrel. A 87. percben Christ bal oldali beadását Balogh Balázs az ötös bal sarkától a túlsó alsóba fejelte beállítva ezzel a végeredményt (3-0). Az Újpest megérdemelten nyert hazai pályán.

OTP Bank Liga
13. forduló
Újpest FC-Egri FC 3-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3047 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Vasiljevic (15.), B. Moraes (65.), Balogh B. (87.)
sárga lap: Kovács G. (2.), Balogh Zs. (37.), Dobric (49.), Németh N. (72.)
 
Újpest:Balajcza - Kovács D. (Mihajlovic, a szünetben), Vermes, Szélesi, Iandoli - Remili (Barczi, 75.), Vasiljevic, Christ, Balogh B. - B. Moraes (Proesmans, 80.), Kabát
Eger:Brljak - Balog Zs., Kovács G., Knakal, Hamouz, Mecinovic - Stanislaw, Dobric (Kabele, 59.), Farkas Á. (Albert, 73.) - Németh N., Pisanjuk (Pavlov, 83.)