NB I

A kihagyott tizenegyes is belefért a Lombardnak a Haladás ellen

A Lombard támadója, Goran Marics egy tizenegyest belőtt, egyet kihagyott a Haladás ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

Pikáns mérkőzésre volt kilátás Pápán, a Lombard tulajdonosa, Bíró Péter miatt. Miután az üzletember tíz évvel ezelőtt átvette a Haladás irányítását, két esztendő elteltével egy sikertelen időszakot maga mögött hagyva cége székhelyét áttette Pápára. Azóta a szombathelyiek többsége nem csak ellenfélként, hanem ellenségként tekint pápaiakra.

A vendégek nem számíthattak az eltiltott Halmosi Péterre, Gőcze Gergő, Nagy Dániel, Korolovszky Gábor,  Simon Ádám és Tóth Péter sérüléssel bajlódott. Szintén maródi volt a másik oldalon Balogh Balázs. Az első Haladás-helyzet a 4. percben alakult ki, Nagy I Gábor indította Schimmer Szabolcsot, akinek beadását sarokkal mentette a 16-osnál Nagy Sándor. Negyedóra elteltével Szűcs vetődött Radó elé, megmentve kapuját a góltól. A másik oldalon Kenesei Krisztián lő kapura az ötös jobb sarkától,  de szögletre mentett Dlusztus András. A 27. percben büntetőhöz jutott a Pápa: Devecseri esett neki Sekournak az ötös előtt, amiért sárga lapot kapott, a Lopmbard pedig büntetőt. Goran Marics a tizenegyesből a bal felsőbe lőtt (1-0). A 38. percben Marics tört be a 16-osra, Fehér Zoltán alácsúszott, a jogos büntetőt azonban a sértett kihagyta, Rózsa védett. A félidőben egygólos hazai vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe.

Egy óra elteltével a kiugró Radót kegyetlenül elkaszálta a félpályánál Sekour, miért megkapta második sárga lapját, emberhátrányba került a Lombard. Két perc múlva Quintero parádés labdáját Arszics egyedül vihette a kapusra, de a kivetődő Rózsába lőtte a ziccert. Jól tartotta magát a Lombard, nem játszott, hogy emberhátrányban játszanak. A 78. percben Szűcs és Nagy Sándor nem értette meg egymást, ám Ugrai nem használta ki a helyzetet. Az utolsó tíz percben nagy fölényben játszott a Haladás, de gólt nem lőtt, így kikapott Pápán.

OTP Bank Liga
13. forduló
Lombard Pápa Termál FC-Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)
Pápa, 2500 néző, v.: Veizer
gólszerző: Maric (27., 11-esből)
kiállítva: Sekour (60.)
sárga lap: Présinger (21.), Maróti (31.), Sekour (44., 60.), Nagy S. (63.), Tóth G. (80.), Quintero (90.), illetve Devecseri (27.), Rajos (43.), Iszlai (45.)
Pápa:Szűcs - Nagy S., Dlusztus, Rodenbücher, Présinger - Quintero, Maróti, Tóth B. (Tóth G., 74.), Sekour, Arsic (Seye, 76.) - Maric (Benko, 85.)
Haladás:Rózsa - Schimmer, Guzmic, Devecseri (Kulcsár, 34.), Fehér Z. - Nagy I G., Rajos (Andorka, 63.), Radó, Iszlai, Búrány (Ugrai, 74.) - Kenesei