NB I

Újoncok mérkőzésével indul az NB I

  • hatharom.com

Változnak az idők: az NB II-ben még a Gyirmot, az NB I-ben már a Mezőkövesd a favorit.

Alig egy hónapja még bajnoki mérkőzést játszott a Mezőkövesd, s a borsodi együttes akkor biztosította be feljutását az élvonalba. Az azóta eltelt bő 30 napban Pintér Attila megpróbálta felkészíteni együttesét az élvonalra, ahol a kék-sárgák célja a bennmaradás. A csapat ennek megfelelően rutinos játékosokat szerződtetett, hiszen Egerszegi Tamás, Gohér Gergő, Hudák Dávid, Marek Strestík, Tomás Tujvel, Tarmo Kink, Devecseri Szilárd, Stipe Bacelic-Grgic és Branko Pauljevics neve is megtalálható az érkzők névsorában, míg komoly távozója nem volt a matyóföldieknek.

A mezőkövesdiek felkészülési mérkőzései viszont felemásra sikeredtek, hiszen a Debrecen második együttesét éppen lenyomták, a Honvédtól kikaptak, a Kisvárdával nem bírtak, ugyanakkor a román másodosztályú Szatmárnémeti gárdáját a bajnoki főpróbán kiütötték.

"Minden mérkőzéstől azt várom, hogy emelt fővel tudjon lejönni a csapat a pályáról. Mindenki bele tudjon nézni a másik szemébe, a játékosok az edzőébe és viszont, s a szurkolókéba is. Ha ez megtörténik, mindent megtettünk azért, hogy ne csapjuk be szurkolóinkat, klubunkat. Teljesen mindegy, hogy nyertünk, vagy kikaptunk, mindenki elégedett a másikkal." - mondta Pintér Attila csapata hivatalos honlapjának a szombati mérkőzés előtt, amellyel kapcsolatban megjegyezte, hogy ugyan még soha nem győzték le ellenfelüket, de minden sorozat megszakad egyszer.

Ami a vendégeket illeti, a gyirmótiaknál edzőváltás történt a nyáron, Bene Ferenc helyét Urbányi István vette át, a tréner az USA-ból tért haza, ahol a Sporting Kansas City utánpótlásbázisán dolgozott. A győriek sem vitték túlzásba a felkészülést, hiszen a hazaiakhoz hűen, számukra is kevés idő állt rendelkezésre, még úgy is, hogy május közepén biztossá vált, hogy a csapat először szerepelhet az élvonalban.

A vezetőedzőn kívül két távozója volt a vendégeknek, igaz egyikük sem volt meghatározó játékos, míg az érkező oldalon Filkor Attila és Nagy Olivér nevét is olvashatjuk, vagyis a jól összeszokott keret két jó kvalitású magyar labdarúgóval erősödött. Ennek ellenére Urbányi megjegyezte, hogy még vélhetően igazolnak játékost, főleg, hogy Borig Gábor és Horváth Adrián sérüléssel bajlódik és az első fordulóban biztosan nem léphetnek pályára. Egyébiránt a gyirmótiaknak, akik szintén a bennmaradást tűzték ki célul a szezonra, sem sikerültek túlságosan jól a felkészülési meccseik, hiszen a Bőny elleni hírverő meccsen kívül a Zalaegerszeget tudták legyőzni Urbányiék, a St. Pölten és a LASK Linz ellen simán alulmaradtak. 

A felek eddig négyszer találkoztak, kétszer döntetlenre végeztek, míg kétszer - az előző szezonban oda-vissza - a gyirmótiak tudtak nyerni. Most a hazai pálya és a körülmények miatt a mezőkövesdiek felé billen a mérleg nyelve, de tipikusan ez az a mérkőzés, ahol bármi megtörténhet, így abban látunk inkább értéket, hogy mindkét csapat betalál a szombati meccsen.

Mezőkövesd-Gyirmót
hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro@1.75
[2253470] 2016-07-16 18:00:00 Mezőkövesd Zsóry - Gyirmótx;