Európa Liga

Lesz újabb gibraltári csoda?

Az elmúlt években a gibraltári kupacsapatok több nagy skalpot is begyűjtöttek. Kisebb csodával az AIK lehet a következő.

Fantasztikusan szerepel eddig idén a gibraltári College Europa FC az Európa Ligában. Előbb az örmény Pjünik Jerevánt búcsúztatták 3-2-es összesítéssel, majd pedig az AIK Solna otthonában csak egy 89. percben kapott góllal kaptak ki. Van esély a bravúrra?

Hogy a miniállam csapatait mennyire nem szabad lebecsülni, azt mutatja a Lincoln-Celtic párharc is, ahol a skótok bizony vereséget szenvedtek Gibraltáron és hazai pályán is "csak" 3-0-ra verték a bajnokot. A College Europa ugyan nem képvisel akkora erőt, mint a Lincoln, de megmutatták a Pjünik ellen, hogy bizony képesek megszorongatni náluk erősebb csapatokat is.

   
College Europa Döntetlen AIK Stockholm
6.75 4.15 1.40

Az AIK Stockholm ráadásul hagyományosan nem szerepel jól az európai kupákban, a 2012-es EL-csoportkört leszámítva alig jutottak közel a legjobbakhoz. Idegenben szintén hajlamosak elbukni, az északír Linfield 2014-ben verte őket hazai pályán, majd nem tudtak nyerni sem az Astana, sem pedig a finn VPS otthonában sem. Tavaly az Atromitosz kettős vereséggel ütötte ki őket.

A Stockholm ellen szól az is, hogy több fontos játékos el sem utazott Gibraltárra (Nikolic - cs 4/1, Isak - cs 12/4, Eliasson - kp 15/1, Etuhu - kp 8/0), ahol ráadásul meleg is várható, ami nem éppen a svéd csapatok kedvenc időjárása. Vélhetően a hazaiak nem törik össze majd magukat, hogy minél hamarabb gólokat szerezzenek, inkább védekeznek majd, ami kifizetődő taktika volt Svédországban is. A két csapat között nagy különbség van tudásban, de a körülmények és a lelkesedés kiegyenlítheti ezt a pályán.

Szoros mérkőzés, nagy küzdelem, az első meccshez hasonlóan sok szabálytalanság és kevés gól - ezt várjuk mi a College Europa-AIK Solna meccstől.

hatharom.com-tipp: 2.5 gól alatt
TippmixPro @1.85
[2256827] 2016-07-21 19:00:00 College Europa FC - AIKx;