Darts-vb

Pokoli éjszaka elé néz a tavalyi döntős, jön az első nagy meglepetés?

A karácsonyi szünet előtti utolsó napon, pénteken hat mérkőzéssel elrajtol a legjobb 32 küzdelme. Ismét két szakaszt rendeznek, tehát délutántól estig a darts játssza a főszerepet.

Vegyél részt a hatharom.com és a PDC Hungarian Fan Club közös játékéban, és nyerj egy álomutazást Londonba, a Premier League Darts döntőjére! 

Három mérkőzés délután és három este, ez vár ránk pénteken. Több párosításban is kiemelt találkozik kiemelttel, de a nap slágermeccse kétségkívül a tavalyi döntős, a kétszeres világbajnok Adrian Lewis és a világranglista-29. Joe Cullen összecsapása lesz. Jackpotot sokan féltették a torna előtt, ugyanis nem mutatott igazán jó formát, de az első körben a többi esélyeshez hasonlóan, ő is megmutatta, hogy számolni kell vele. Ugyan nem játszott elsöprően, de összességében rendben volt, amit hozott. A folytatásban ennél azonban várhatóan több kell majd, Cullen ugyanis brutálisan jól játszott. Tény, hogy neki szüksége is volt erre, a regnáló junior világbajnok Corey Cadby elég kemény csatára kényszerítette.

Bizonyította Cullen, hogy tud 100+ pontos körátlagot hozni, innentől pedig felkötheti a gatyáját Lewis. Ez persze nem jelenti azt, hogy itt majd hatalmas adok-kapok lesz, de ha arra kerül a sor, akkor a fiatalabb angol vevő rá, ezt láthattuk Cadby ellen. 

Nagyon jól ismerik egymást, ez lesz a 11. összecsapásuk. 9-1-re a kétszeres vb-győztes angol vezet, viszont eddig szinte csak Players Championship tornákon találkoztak, ráadásul csak két mérkőzésük datálódik idénre vagy tavalyra. Hatszor is döntő leges meccset vívtak, szóval nagyon nem voltak ezek sima derbik. Az értéket Cullen oldalán látjuk, hiszen nem csak remekül kezdte a vb-t, de most nyomás nélkül állhat a tábla elé. Eddig a legnagyobb sztárok közül senki sem hibázott, Lewis lehet az első aki elbotlik. 

hatharom.com
Cullen jut tovább
@3.20

Játssz értékes nyereményeinkért a tippjátékunkban, a győztes egy profi darts táblával lesz gazdagabb. Ha tippelni szeretnél, akkor kattints ide.

Az angol háború a nap utolsó mérkőzése lesz, előtte még színpadra lép többek között a címvédő Gary Anderson is. A skót klasszis ellenfele a drámai csatában továbbjutó Andrew Gilding lesz. Papíron ez a meccs nem kellene, hogy gondot okozzon Andersonnak, de ha nem barátkozik meg Gilding lassú tempójával, akkor nem biztos, hogy annyira sima lesz, mint amit az oddsok előre vetítenek. Ez azonban csak a színpadon fog kiderülni, amit biztosra tudunk, hogy az eddigi három mérkőzésük mindegyike döntő legben dőlt el. 

Az esti programban láthatjuk még a 2010-es döntős Simon Whitlockot is, aki Darren Websterrel találkozik. Utóbbi kezét fogta Fortuna asszonya az első körben, hiszen hét meccsnyilat is megúszott. Összességében azonban nem játszott rosszul, az ausztrál Varázslót is kemény csatára kényszerítheti. Webster egyébként annyira hullámzóan játszik egy mérkőzésen belül, hogy nagyon meglepő lenne, ha itt bármelyikük sima győzelmet tudna aratni. 

Szerinted ki nyeri a 2017-es darts vb-t?x;

A délutáni programban három olyan mérkőzést láthatunk, amelyek bármelyikén borulhat a papírforma. Papíron Ian White-nak lesz a legkönnyebb dolga, aki a nem kiemelt Jonny Claytonnal találkozik. White azonban annyira nem volt meggyőző az első körben, hogy szerintünk ezen a meccsen meglepetés fog születni. Clayton, ha hozza azt a játékát, amivel Gerwny Price-t verte, akkor a 14. kiemelt angolt is elkaphatja, aki egyébként a világbajnokság előtti tornákon sem brillírozott. 

Michael Smith-nek sem lesz könnyű dolga Mervyn Kinggel. Utóbbi amúgy az első kör egyik legemocionálisabb meccsét vívta, meg is könnyezte a győzelmét. Nem játszott igazán jól, de még mindig pokolian jól időzít, ha pedig valaki egy kis esélyt ad neki, akkor vércseként csap le. Érdekes mérkőzés lesz, King híres arról, hogy nem adja könnyen a bőrét, Smith ráadásul szintén hátrányból táncolt vissza Ricky Evans ellen, tehát ő sem sima meccsen van túl. 

Egy összecsapásról nem esett még szó, Benito van de Pas és Terry Jenkins ütközetéről. Előbbi nagyon nem volt meggyőző a főtáblás meccsén, de nála abszolút benne van, hogy ma már egy sokkal jobb játékot húz elő. Jenkins azonban Kinghez hasonlóan egy szívós, minden hájjal megkent játékos, szóval itt sem elképzelhetetlen, hogy borulni fog a papírforma.

A kilencedik játéknap programja (december 23, péntek):
A     szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Oddsok
14:00 Ian White (14)-Jonny Clayton 1.45 2.40
15:00 Michael Smith (11)-Mervyn King (22) 1.40 2.55
16:00 Benito van de Pas(15)-Terry Jenkins (18) 1.60 2.00
20:00 Darren Webster-Simon Whitlock (17) 2.50 1.40
21:00 Gary Anderson (2)-Andrew Gilding 1.03 7.25
22:00 Adrian Lewis (5)-Joe Cullen (28) 1.25 3.20