Sportfogadás suli

Ezeket a hibákat soha ne kövesd el, ha profi sportfogadó akarsz lenni!

Hat olyan problémára szeretnénk felhívni a figyelmet, amely gyakran jelentkezik még a profi játékosoknál is!

Korábban már nagyon sokat foglalkoztunk azzal a témával, hogy mi a teendő, ha valaki profi sportfogadó akar lenni. A nyerő sportfogadók 14 titka kiadványunkban kitértünk többek között az alapokra, a sportfogadás lélektanára, a tőke meghatározására és bizonyos káros sportfogadói szokásokra is. Márpedig ha sikeresek akarunk lenni ebben a szakmában, tanulnunk kell saját, illetve a mások által elkövetett hibákból. A kiadványunk káros sportfogadói szokásai mellett most még néhányra szeretnénk felhívni a figyelmet, amelyet elkerülve közelebb juthatunk végső célunkhoz, vagyis, hogy a nap végén mi örülhessünk, ne pedig a bukmékerek.

Értsük meg a value fogadások jelentőségét

Megfogadnád-e életed végéig minden nap azt a tippet, amely 100-szoros szorzóval bír, de annak bejövetele csupán 2%? Ha nem, akkor bizony a következő bekezdést neked találták ki!

A value megtalálása ugyanis egyáltalán nem csak arról szól, hogy felismerj bizonyos szériákat, hogy a jó formában lévő csapatokra fogadj és hogy tisztában legyél a csapatokkal, játékosokkal, hanem arról is, hogy tudd értékelni az oddsot.

A metódusa rendkívül egyszerű, az összes begyűjtött információ alapján értékeled az adott kimenetel esélyét, amit a végén számszerűsítesz. Ha a rögtönzött matekóra végén az jön ki, hogy az adott kimenetelre nagyobb az esély, mint azt az odds mutatja, akkor a fogadást - persze ésszerű keretek között - kötelező megkötni!

És bizony lehet, hogy az első 80 alkalommal a 2%-os, 100-szoros odds elbukik, de a matematika azt mondja, a következő 20-ból 2-szer is bejön, és akkor már te leszel, aki boldogan hajtja álomra a fejét, nem pedig a bukméker.

A rossz fogadóiroda kiválasztása

Minden fogadóirodának megvan a maga erőssége. Valahol magas limiten fogadhatsz, máshol bőséges a kínálat, hatalmas az élő fogadási piac, esetleg elsőként jönnek ki bizonyos oddsokkal. Ezekre még akkor is nagyon megéri figyelni, ha azzal spekulálunk, hogy nem fogadjuk meg az adott kimenetelt A irodánál 1.20-as oddson, mert úgy hisszük, B-nél 1.30 lesz majd néhány óra múlva.

A     esetében például olykor alacsonyabb szorzókkal dolgozhatunk, ám az óriási pluszt jelent, hogy a magyar állami bukmékeren fogadhatunk először a magyar vonatkozású eseményekre. Sokszor ráadásul kisebb marginnal és tizedekkel eltérő szorzókkal operál a Pro, mint a külföldi versenytársak, így ne legyünk restek kihasználni az ilyen lehetőségeket.

Ne félj tehát bukmékert váltani és nyitni az új felé, mert ahogyan az oddsokban, úgy az irodákban is meg lehet találni a value-t!

A rossz tétrakás problémája

Erről bővebben olvashatsz a Nyerő sportfogadók 14 titkában, ahol konkrét példával érzékeltetjük, hogyan is érdemes meghatározni a rendelkezésünkre álló tőke alapján a tétrendszerünket.

A szakmánkban kiemelten fontos a tiszta fejjel fogadás és a lefektetett, határozott pénzmenedzselési stratégia. Ez segít hozzá az eredmények megfelelő kiértékeléséhez és megóv az ok nélküli, "all inektől" is.

Túlságosan megviselnek a vesztes tippek

A sportfogadás egyik legnagyobb tévhite az, hogy a sikeres játékosok folyton nyernek. Dehogy nyernek folyton, csak ők ugyanúgy jól tudják kezelni a piros tippeket, mint a zöldeket. A tétrakás és a jól átgondolt stratégia azonban egy olyan nyugalmat ad számukra, amellyel tudják, amennyiben jó tippeket adnak és elvégzik a szükséges munkát, a rossz széria csak egy ideiglenes bosszantó tényező, a maraton vége úgyis az lesz, hogy több pénze lesz a számláján, mint a befizetés pillanatában. A vesztes tippek és a balszerencse a sportfogadás olyan velejárói, amelyek kivédhetetlenek ugyan, de megfelelő felkészülés, türelem és pénzmenedzselés esetén "túlélhetőek".

Azért fogadsz, mert kényelmes

Néha szüksége van az embernek, hogy elengedje magát és szórakozzon egy kicsit, ám ha komoly sportfogadásról van szó, akkor megkerülhetetlen az elemzés és az utánajárás. Manapság nagyon kényelmes, túl kényelmes is fogadni, gyakorlatilag 10 másodperc megtenni a tippünket, miközben nézzük az adott mérkőzést az ágyból.

Ám attól még, hogy kényelmes, attól, hogy esetleg kapsz egy értesítést egy bónuszról vagy megemlekedett oddsról, esetleg izgalmasabbá szeretnéd tenni a Super Bowlt, amit nézel, még nem feltétlenül válik az odds value-vá. Ne engedj a csábításnak, maradj nyugodt és kiegyensúlyozott, akkor baj nem érhet. Inkább fogadj egy üveg sörben a haverokkal, mintsem 100 dollárral egy olyan eseményre, amelyre nincs is jó tipp.


A fenti tanácsok mindenképpen segítséget nyújtanak abban, hogy a sportfogadók legalapvetőbb hibáit elkerüld. Ha érdekel, szakértőink milyen egyéb tippekkel váltak sikeres sportfogadókká, olvasd el az INGYENESEN letölthető kiadványunkat.