Serie A

A Napoli a Catania legyőzésével beérte a Juventust

A Napoli hazai pályán 2-0-ra nyert a Catania ellen az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában.

Cannavaro is betalált - Fotó: AFP

Egyre inkább élesedik a helyzet a Serie A-ban, hiszen a Juventus folyamatos botladozása egyre szorosabbá teszi a harcot a bajnoki címért. Ezt a nem mindennapi lehetőséget a Napolinak mindképpen ki kell használnia, hiszen már csak három pont a két együttes közötti különbség. A hazaiak ráadásul jó formában is voltak, hiszen az elmúlt öt bajnokiból négyet behúztak, és egyedül a Fiorentina otthonában ikszeltek.

Pandev, Hamsik és Cavani is kezdett a Napoliban, amely a kezdetektől magához ragadta a kezdeményezést. Bár a nápolyiak birtokolták a labdát, csak passzolgattak a felállt védőfal előtt, feltörni nem nagyon tudták.

A 31. percben első igazi helyzetét gólra váltotta a Napoli: Zuniga lövése megpattant egy végőn, a hosszú saroknál érkező Hamsik pedig a kapuba bombázott (1-0). A 38. percben Cavani 22 méteres szabadrúgása a felső lécen csattant. A félidő végén Barrientos került ziccerbe, ám nem találta el a kaput. A 44. percben Cannavaro is betalált: a védő Hamsik beadását 5 méterről lőtte a kapuba (2-0).

A második félidőben hiába próbált szépíteni a Catania, csak egy szabálytalan gólra futotta az erejükből. A Juventust győzelmével beérte a Napoli a tabellán, igaz a torinóiak egy meccsel kevesebbet játszottak, ők vasárnap lépnek pályára.

Serie A
23. forduló
Napoli-Catania 2-0
Gólszerző: (Hamsík (31.), P. Cannavaro (44.)