Európa Liga

Nem került hátrányba a Videoton Trabzonban

A Videoton a Trabzonspor otthonában lépett pályára a labdarúgó Európa Liga playoff-körének első mérkőzésén. A magyar csapat 0-0-ra végzett.

Féltették a Videotont a trabzoni meccs első 20 percétől. A szakértők félelmetes török akciókra, jobbnál jobb hazai helyzetekre és keményen bekkelő fehérváriakra számítottak az elején. Nos, ebből csak utóbbi valósult meg, Paulo Sousa csapata valóban fegyelmezetten védekezett, de a törökök nem állították megoldhatatlan feladat elé a vendégeket. Higgadt marad a fehérvári sereg és tulajdonképpen gond nélkül kihúzta a meccs korai szakaszát. Az első félidőben sűrűn állt a játék, a szabálytalanságok miatt nem alakult ki folyamatos játék. A trabzoniak főképp a jobb oldalon próbálták megbontani a fehérvári védelmet, ám hol a védők, hol pedig Bozsovics kapus mentette a helyzetet. A magyar csapat eleinte csak ritkán találkozott a labdával, aztán a játékrész második felében már sűrűbben megfordult a török térfélen. Sousa együttese is inkább a jobb oldalt preferálta, sajnos a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

A második félidő elején ismét a törökök kezdeményeztek többet, a csereként beállt Alanzinho távoli lökete borzolta a fehérvári kedélyeket. A folytatásban mindkét együttes pontatlanul játszott, de ez főképp a hazai drukkereket bosszantotta. Az idő múlásával egyre inkább úgy festett, hogy Senol Günes együttese képtelen lesz váratlan húzásra, a Vidi pedig nem tette meg azt a szívességet, hogy hibázzon és gólt ajándékozzon riválisának. Sőt, ha Walter Lee pontosabban céloz, akkor gólt is szerezhetett volna a magyar sereg. Végül egyik csapat sem talált a hálóba, a félelmetes Trabzonspor helyett egy átlagos teljesítményt nyújtó török együttessel találkozott a Vidi, amelynek otthon minden esélye meg lesz a továbbjutás kiharcolásához. 

Videoton

Európa Liga
Playoff-kör, 1. mérkőzés
Trabzonspor-Videoton 0-0
Trabzon, Hüseyin Avni Aker Stadion, vezeti: Euan Norris (skót)
 
Trabzonspor: Kivrak - Balci, Kacar (Yumlu, 74.), Bamba, Celustka - Sen (Öztekin, 42.), Zokora, Altintop, Sapara - Adin, Colman (Alanzinho, 46.).
Cserék: Zeky Ayvaz, Yumlu, Öztorun, Mierzejewski, Alanzinho, Vittek, Öztekin.
Vezetőedző: Senol Günes
 
Videoton: Bozsovics - Brachi, Vinícius, Caneira, Stopira - Tóth, Mitrovics - Oliveira (Nikolics U., 87.), Sándor (Renato Néto, 81.), Balufo - Torghelle (Nikolics N., 74.).
Cserék: Tujvel, Szekeres, Héctor, Renato Néto, Kovács, Nikolics N., Nikolics U.
Vezetőedző: Paulo Sousa.
 
Sárga lap: Caneira (34.), Stopira (50.), Tóth B. (58.)

94: perc: Walter Lee került helyzetbe a végén, 16 méterről lőtt, Onur védett.

90. perc: Öt percet hosszabbít a skót bíró.

87. perc: Oliveira helyett Nikolics U. állt be.

85. perc: Nyomnak a törökök, két szögletet rúgtak egy percen belül - szerencsére gólveszély nélkül.

81. perc: Sándor helyett Renato Néto folytatta.

78. perc: Brachi blokkolt egy jobb oldali centerezést, sajnos éppen Altintop elé került a labda, aki 13 méterről fölé bombázott.

75. perc: A legnagyobb Vidi-helyzet: Walter Lee cselezte be magát jobbról, lövését védte a török kapus, a kipattanó Oliveirára perdült és sajnos nem tudta megjátszani a labdát.

74. perc: Sousa első cseréje, Torghelle helyett Nikolics Nemanja folytatja.

70. perc: Brachi lőhetett szabadrúgást jobbról, sajnos túlméretezte, a labda mindenkit elkerült és a lelátón kötött ki.

65. perc: Adin maradt tisztán a fehérvári 16-oson belül, szerencsénkre pontatlan volt, fölé fejelte a beadást.

64. perc: Sándor György 30 méterről a kapu fölé durrantott.

Hatvan perc után minden maradt a régiben. Többet akcióznak a törökök, viszont korántsem olyan veszélyesek, mint arra számítani lehetett.

59. perc: Hazai szöglet érkezett jobbról, Bamba 10 méterről fölé fejelte.

57. perc: Ismét Bozsovics tisztázott, ezúttal egy fejest húzott le a törökök gyűrűjében.

54. perc: A csereként beállt Alanzinho jött fel középen, három Vidi-védő behátrált előtte, a brazil 16 méterről lőtt, Bozsovics a jobb felső előtt ütötte szögletre a labdát.

50. perc: Sapara került a magyar védelem mögé a bal oldalon, beadását szögletre mentették a fehérváriak.

46. perc: A Trabzonspor kezdte a második félidőt, Colman helyett Alanzinho folytatta a hazaiaknál.

Nem igazolódott be teljesen a papírforma az első félidőben. Habár a Trabzonspor többet birtokolta a labdát, de félelmetes rohamok helyett követhető tempóban próbálta a Vidi védelmét megbontani. Komoly helyzetet nem alakítottak ki a törökök, akik főképp a jobb oldalon erőlködtek. A magyar csapat a félidő második felében bátrabban elhagyta térfelét, és szintén a jobb szélen próbált zavart kelteni. Nem tűnik reménytelennek helyzet.

Vége az első félidőnek, 0-0-ra áll a meccs.

45. perc: A ráadás perceiben a jobb oldalon többször is megkeverte a török védelmet a magyar csapat, Torghelle gyenge lövéssel zárta az ígéretes helyzetet.

42. perc: Cserélnek a hazaiak, Sen megsérült, helyette Yasin Öztekin folytatja.

39. perc: Tóth jobbról, éles szögből próbálkozott, Kivrak a léc alól tolta szögletre a labdát.

38. perc: Adin csavart jobbról szabadrúgást, a labda veszélyesen tekeredett, végül további érintés nélkül hagyta el a játékteret.

34. perc: Brachi buktatta Saparát 19 méterre a Vidi kapujától. A szabadrúgást a sértett a bal kapufa mellé tekerte.

33. perc: Az első magyar próbálkozás, Torghelle lőtt 18 méterről a kapu mellé.

Harminc perc elteltével sem változott a helyzet, a Vidi nem tudja sokáig birtokolni a labdát. A Trabzonspor többet járatja, komoly eredmény nélkül.

30. perc: A jobb oldalon próbálkozik legtöbbet a török csapat, ezúttal szögletre mentett vetődve Bozsovics

28. perc: Adin centerezett jobbról, Bozsovics magabiztosan lehúzta a labdát.

24. perc: Adin szögletét Torghelle tisztázta fejjel.

20. perc: Nem tudja beszorítani a Vidit a Trabzonspor, szabálytalanságok miatt sűrűn áll a játék, a skót bíró előszeretettel szerepel.

A várt török rohamok elmaradtak, helyette meddő trabzoni mezőnyfölényt hozott az első 15 perc. Komoly helyzetet nem láttunk, Torghelle már kétszer ütközött, húzza a lábát.

14. perc: Altintop robogott a jobb oldalon, Senhez passzolt, aki 14 méterről lőtt, szögletre blokkolták a fehérvári védők.

11. perc: Colman szabadrúgása után Bozsovics két hazai játékos mellől ütötte el a labdát. Felesleges meló volt, a játékvezető lest intett.

9. perc: Torghellét ápolni kell, Bambával ütközött.

6. perc: Torghelle azonnal bemutatkozott, felugrás közben kicsit Kacart faragta.

20:00: Az eredeti időponttal ellentétben három perccel korábban indult a meccs.

19:45: Köszöntjük olvasóinkat, 15 perc múlva kezdődik a mérkőzés!

  • Trabzonspor - Videoton 2012-08-23 20:00:00