Bundesliga

Nagyon nehéz helyzetben vagyunk a Greuther Fürthtel - Varga József

A Greuther Fürth továbbra is utolsó helyen áll a német labdarúgó-bajnokságban, nyolc fordulóval a vége előtt kilenc pont a hátránya az osztályozót jelentő helytől. A csapat magyar légiósa, Varga József szerint nem lehetetlen, hogy elcsípjék a 16. helyet.

Varga

A DVSC-TEVA saját nevelésű középpályása, Varga József a téli átigazolási szezonban került fél évre kölcsönbe a Bundesliga I-ben szereplő Greuther Fürth együttesébe. A játékos rendszeresen lehetőséget kap német csapatában, ám szombaton nem tudott pályára lépni a Werder Bremen otthonában rendezett bajnokin, mivel sérüléssel bajlódik.

"Múlt héten a Hoffenheim elleni hazai mérkőzés első félidejében összerúgtam az ellenfél kapusával, ezért a félidőben le is kellett jönnöm - mesélte el sérülésének történetét Varga József a DVSC-TEVA hivatalos honlapjának. - Vérömleny keletkezett a vádlimban, de a vizsgálatok kimutatták, nem súlyos a sérülés, nincs szakadás. A folyadék azonban nehezen szívódik fel, ezért nem tudtam a héten teljes értékű munkát végezni. Még mindig érzem a lábam, de bízom benne, a válogatott vb-selejtező mérkőzéseire rendben leszek."

Varga egyelőre nyárig marad a német együttesnél, de bízik benne, hogy a továbbiakban is számítanak rá.

"Egyelőre nyárig futballozom ott, addig kiderül, hogy alakul a jövőm - fogalmazott Varga. - Most úgy érzem, nagyon bíznak bennem, számítanak rám. Remélem, gyorsan felépülök a sérülésből, tudok játszani a válogatottban és egészségesen térhetek vissza. A Greuther Fürth-nél nagyon segítőkészek voltak velem kezdettől fogva, emellett éreztették, hogy megvan a bizalom felém. Sokat jelent az is, hogy kint van velem a barátnőm, illetve Stieber Zoltán révén van egy magyar csapattársam."

A Greuther Fürth továbbra is utolsó helyen áll a bajnokságban, kilenc pont a hátránya az osztályozót jelentő helytől.

"Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mindenki láthatja, aki ránéz a tabellára. Nyolc meccs van még hátra, mindegyiket meg kellene nyernünk, hogy esélyünk legyen az osztályozós hely elérésére. Nem lesz egyszerű, de nem lehetetlen."