Átigazolás

Megint Dzsudzsák nyakára vitték Zsirkovot

A Dinamo Moszkva három játékost is megszerzett a szétesőben lévő Anzsi Mahacskalától: Jurij Zsirkovot, Igor Gyenyiszovot és Alekszandr Kokorint.

Úgy tűnik, hogy nem csak a külföldi sztárok kapósak a költségcsökkentés mellett döntő Anzsinál (Eto'ót, Williant és másokat is nagy angol klubokkal hoztak szóba), hanem a legjobb orosz játékosok is. A Dinamo Moszkva rögtön hármat is megszerzett közülük. Alekszandr Kokorint mindössze bő egy hónap után vásárolták vissza a fővárosiak (a hírek szerint pontosan ugyanazért az összegért, amiért elengedték), mellette pedig rutinos válogatott játékosok is érkeztek.

Három orosszal erősített a Dinamo - Fotó: fcdynamo.ru

A Zenitben nevelkedett Gyenyiszov a középpálya közepén jelenthet erősítést a bajnokságot közepesen kezdő Dinamónak, a Chelsea-t is megjárt Zsirkov pedig a bal oldalon vethető be hátvédként vagy szélsőként.

Utóbbi érkezése rossz hír lehet Dzsudzsák Balázsnak, akit ugyan kedvel Dan Petrescu vezetőedző, de az Anzsitól többek között épp azért távozott a magyar játékos 2012-ben, mert az Angliából hazacsábított Zsirkov elé került a rangsorban. Igaz ugyanakkor az is, hogy Dzsudzsákot az utóbbi időben gyakrabban játszatta a jobb szélen az edzője, mint a balon, így lehetséges, hogy az orosz focista érkezése inkább Kaszajevre vagy a mögötte szereplő Lomicsra jelenthet veszélyt. Ha jelenthet egyáltalán, hiszen mindketten elég jól kezdték az idényt.

Az biztosnak látszik, hogy Mahacskalában már annak is örülni fognak a szezon végén, ha nem esnek ki, és az is, hogy percről percre kevesebb az esélyük a Zenit elleni szombat délutáni bajnokin. Eddig is a szentpéterváriakat favorizálták a fogadóirodák, most pedig még biztosabbra vehetjük a győzelmüket.

[1477472] 2013-08-17 16:15:00 Zenit Szentpétervár - Anzsi Mahacskalax;