Átigazolás

25 millió fontért vett angol középpályást a Liverpool

Adam Lallana 26 éves, játszott a vb-n, a Southamptont hagyja ott a Vörösökért.

Tovább folytatódik az angol Premier League tavalyi meglepetéscsapatának, a Southamptonnak a lerablása. Miután a Manchester United a múlt hét végén bejelentette, hogy megvette a csapat balhátvédjét, Luke Shaw-t, újabb Soton-játékos lépett le egy nagyobb klubhoz. A csapatkapitány Adam Lallana megjárta a világbajnokságot is, a Liverpool 25 millió fontot fizetett érte.

"Remélem, hozzá tudok tenni valamit ehhez a nagyszerű csapathoz, és trófeákat nyerünk" - mutatkozott be a szurkolóknak Lallana, aki saját bevallása szerint gyerekkora óta Liverpool-drukker. A 26 éves középpályás a hétvégén esett át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, a szerződését pedig kedden írta alá. 

Lallana összesen 265 meccset játszott a Southampton színeiben. Az előző évadban egyetlen bajnokiról sem hiányzott, kilenc gólt szerzett, bekerült az Év Csapatába is. Tagja volt a brazíliai világbajnokságon szereplő angol válogatottnak, Uruguay és Olaszország ellen csereként lépett pályára.

"Izgatott vagyok, a pályafutásom egy új szakaszba érkezett. Örülök, hogy épp egy olyan nagyszerű és különleges klubnál, mint a Liverpool" - futott le a kötelező tiszteletköröket a játékos, aki a BBC információ szerint a 20-as mezt fogja viselni új klubjában.

Lallana a Liverpool második nyári igazolása, a szintén a Southamptonból érkező 32 éves csatár, Rickie Lambert után. Brendan Rodgers csapata - amely tavaly a második helyen végzett a tabellán, így indulhat a Bajnokok Ligájában - augusztus 16-án kezdi meg a Premier League-szezont, éppen egy Southampton elleni hazai meccsel.