Átigazolás

A Barcelona öt évre szerződtette Vermaelent - hivatalos

A szombati orvosi vizsgálatok után immár hivatalos, hogy Thomas Vermaelen az Arsenalból a Barcelonába igazolt.

Vermaelen a Barcelona legújabb játékosa

Amint arról a hatharom.com korábban beszámolt, sajtóhírek szerint 15 millió fontért váltott csapatot a hátvéd. A Barcelona közleménye szerint öt évre írt alá új klubjához. A katalánok kiemelik, hogy fontos volt számukra Vermaelen vezetői képessége, hiszen az Ajaxban, az Arsenalban és a belga válogatottban is csapatkapitány volt.

A belga középhátvéd már tinédzserként az Ajaxhoz került, majd egyéves Waalwijknél töltött kölcsönidőszak után alapember lett az amszterdamiaknál, akikkel egy bajnoki címet szerzett. 2009-ben igazolt az Arsenalhoz, itt kezdettől fogva számított rá Arséne Wenger, de a legutóbbi szezonban mindössze hét bajnokin kezdett, egyértelműen Per Mertesacker és Laurent Koscielny mögé szorult a rangsorban. Ebben nagy szerepe volt sérülékenységének is, ami a válogatottban, a világbajnokságon is kijött, hiszen mindössze 31 percet tudott játszani, mielőtt az Oroszország elleni mérkőzésen le kellett cserélni.

A Barcelona szombaton Helsinkiben lépett pályára felkészülési mérkőzésen, és 6-0-s győzelmet aratott. A következő mérkőzését augusztus 18-án, hétfőn játssza a katalán csapat, azon akár már Vermaelen is pályára léphet.