Tipp

Ha egész évben izgulni akarsz, de a végén nyerni, itt egy kitűnő tipp!

  • varin

Ki végez az első négy helyen a La Ligában? Az odds szenzációs a Sevillára, így ne bánjunk csínján a tétekkel!

Az elmúlt években rendre egyetlen kérdés volt a La Ligában a BL-helyek kapcsán: vajon melyik gárda indul a Real Madrid-Barcelona-Atlético Madrid trió mögött a legrangosabb kupasorozatban. Könnyen lehet, hogy idén azonban ez változik, egy harmadik csapat ugyanis bejelentkezett a bronzéremért. Ráadásul a tippem akkor is nyerne, ha Jorge Sampaoli csapata csupán a negyedik helyen végezne.

Minden tekintetben teljes volt a vérfrissítés Andalúziában a nyáron. A sikeredző Unai Emeryt a Copa América-győztes tüzes argentin, Jorge Sampaoli váltotta. A gárda kerete is rendesen kicserélődött, Krychowiak Párizsba, Gameiro pedig Madridba költözött, ám az érkezők esetében is kitett magáért a Sevilla.

Sampaoli mesterrel hasít a Sevilla

Szinte a teljes középpálya megújult, Franco Vázquez, Joaquin Correa, Ganso, Kranevitter, Nasri és Sarabia is bekerült a rotációba, márpedig a teljes középső sor ilyen szintű megújítása kockázatos lépés volt. De talán ez is adja a Sevilla egyik nagy erejét, hiszen a csapat annak ellenére szerezte a harmadik legtöbb gólt a Real és a Barcelona mögött, hogy kifejezetten jónak mondható gólvágója nincs is. Ben Yedder 8 és Luciano Vietto 5 gólját követően még hat játékosnak is 3 gólja van, vagyis el lehet mondani, hogy több lábon áll Sampaoli csapata. Szintén kedvező hír, hogy hosszú sérüléséből visszatérhet januárban a korábbi alapember, Michael Krohn-Dehli.

Nézzük a vetélytársakat. Ugye papíron egy csapat megelőzheti a Sevillát a Real-Barcán kívül, ám jelenleg nem látom, hogy melyik lenne erre képes. Az Atlético Madrid ezer sebből vérzik, Oblak sérülése mellett durva formaingadozás van a támadóknál és egyáltalán nem tesz jót a gárdának a sok pletyka Cholo Simeonéval kapcsolatban sem. A rutinos játékosokat felvonultató Villarreal egy kategóriával az andalúzok mögött van, keretük értéke nem véletlenül van 40 millióval a rivális alá taksálva. Amúgy is kissé aggasztó annak a csapatnak, amelynél az üveglábú Pato góljaiban kell bízni. A baszk duó, a Socieadad és a Bilbao is jól szerepel, de felesleges lenne egy lapon említeni a többi gárdával.

Ben Yedderen nem múlik a Sevilla sikere

A Sevilla idénre levetkőzte azt a betegségét is, hogy idegenben képtelen nyerni, olyannyira, hogy csupán két vereségük van otthonuktól távol.

Mindent összevetve a Sevilla kerete stabilan a negyedik legerősebb a La Ligában, de ha az Atléticónál nem lesznek hatalmas változások, simán kandidáltak a bronzéremre is. A Villarreal előtt négy, az Atléticóval szemben pedig öt pont előnyük van Parejáéknak, ami szintén pozitívum.

Az egyetlen érv, amelyet talán fel tudok hozni a tipp ellen, az az, hogy vélhetően a Sevillát hosszabb ideig érinti majd a Bajnokok Ligája, mint a Villarrealt az Európa Liga, de elég bő Sampaoliék kerete a kettős terheléshez.

Én úgy vélem, a Sevilla még a bronzéremre is jó lesz, de arra szinte semmi esélyt nem látok, hogy a Villarreal-Bilbao-Sociedad trióból bármelyik is megelőzze.

hatharom.com
Sevilla az első négyben végez
Odds: 1.72
Tét: 8/10
Eddig éri meg: 1.55
211384