Átigazolás

Megduplázódott a magyar játékosok száma a BL-ben

  • ivan

Sallai Roland a ciprusi APOEL Nicosia csapatához igazolt, a Puskás Akadémia támadója 4 évre írt alá új klubjához.

Sallai tavaly még a Palermót erősítette

A Puskás Akadémia hivatalos honlapján jelentette be, hogy Sallai Roland átigazolásának ügyében megállapodott az APOEL Nicosiával. A 20 éves támadó négy évre szóló megállapodást kötött a ciprusi gárdával, az átigazolás összegét azonban nem hozták nyilvánosságra.

Az APOEL a ciprusi bajnokság aranyérmeseként sikeresen vette a selejtezőket, így ősszel az elitliga csoportkörében is szerepel. A kvalifikáció során a Dudelange, a Viitorul és a Slavia Praha esett áldozatául az APEOL-nek, amely a főtáblán a H csoportba kapott besorolást. Ezt az is jelenti, hogy Sallai Roland így olyan sztárcsapatok ellen mutathatja meg magát a nagyvilágnak, mint a Real Madrid, a Borussia Dortmund és a Tottenham. Sallai szerződésével egyébként Gulácsi Péter mellett már két magyarnak szoríthatunk a Bajnokok Ligája idei kiírásában.

Korábban Pintér Attila, a Puskás Akadémia vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy Sallai Rolandot a felcsúti akadémia Maradonájának tekinti.

Sallai 2014-ben igazolt a Puskás Akadémiához, majd két szezont követően az olasz élvonalbeli Palermóhoz került kölcsönbe. A szicíliaiaknál 21 bajnokin jutott szóhoz, de mindössze egy gólt sikerült szereznie, igaz a Palermo pocsék szezont produkált, aminek következményeként ki is esett a Serie A-ból.

Sallai már bemutatkozott Bernd Storck alatt a magyar válogatottban is, de a lettek és a portugálok elleni keretből kimaradt. Piaci értékét jelenleg 1 millió euróra taksálja a Transfermarkt.

   
Magyarország Döntetlen Lettország
1.35 4.50 8.50
Kezdés: 08.31., 20:45