Foci-vb 2018

Óriási téttel bír a Peru-Dánia meccs

A továbbjutás szempontjából igen komoly mérkőzést rendeznek szombat délután Szaranszkban.

Kőkemény meccs vár a dánokra. - Fotó: Daily Mirror

A szombati vb-mérkőzések közül talán a Peru-Dánia ütközet tartogatja a legtöbb izgalmat, de az borítékolható, hogy a legnagyobb téttel ez a mérkőzés bír. Mivel papíron a csoportfavorit franciák ellen egyik csapatnak sincs túl sok esélye, míg az ausztrálokon mindkét fél könnyedén átléphet, így a csapatok egymás elleni összecsapás alaposan felértékelődik.

1x2    
Peru Döntetlen Dánia
3.05 3.10 2.35

Mindez a bukmékerek szorzóira is rányomja bélyegét, hiszen voltaképp egy háromesélyes találkozóról beszélünk, ahol a skandinávok (@2.35) egy hajszálnyival esélyesebbnek számítanak, ugyanakkor ki merne az ellen a Peru ellen fogadni, amely válogatott 2016 novembere óta nem veszített mérkőzést?

A vb-n szereplő csapatok kereteit és korábbi mérkőzéseit megtaláljátok a Foci-vb 2018 aloldalunkon!

A dél-amerikaik pazar formában várják a világbajnokságot, 15 meccs óta veretlenek, pedig Argentínában is volt jelenésük, és Kolumbiát is fogadták selejtezőmérkőzésen. A pótselejtezőket is sikerrel vették Új-Zéland ellen, míg az elmúlt öt barátságos meccsükön mindössze egy gólt kaptak, s többek közt Horvátországot, Izlandot és Skóciát is legyőzték.

Különösebben a dánokra sem lehet panasz, hiszen az írek elleni megvívott sikeres pótselejtezőket követően négy barátságos meccsen sem kaptak gólt - a két januári felkészülési találkozót nem vettük figyelembe, mivel azon találkozókat nem hivatalos FIFA napokon rendezték, így azokon a meccseken a dánok csak a ligaválogatottjukat nevezték. Mindezt ráadásul olyan gárdák - Panama, Chile, Svédország, Mexikó - ellen érték el, amelyek nagyjából a peruihoz hasonló játékstílust képviselnek.

Peru#per-peru#5

Ha a két keretet összehasonlítjuk, akkor a dánok felé billen a mérleg nyelve, ugyanakkor muszáj megemlíteni, hogy a legnagyobb perui sztár, Paolo Guerrero ott lesz a vb-n, ami lökést adhat a csapatnak. A Flamengo támadójának   a tavaly októberi, argentinok elleni vb-selejtezőt követően adott - mintájában kokainszármazékot találtak, s eltiltották. Az eltiltás május 3-án járt le, így a 88-szeres válogatott, házi gólkirály (34 találattal) ott lesz Oroszországban.

Mindemellett fontos megjegyezni, hogy a másik perui kulcsjátékos, Jefferson Farfán gyakorlatilag hazai pályán játszhat a világbajnokság ideje alatt, hiszen a Lokomotív Moszkva focistája. A perui csillagnak pedig pazarul ment a mögöttünk hagyott szezonban, hiszen bajnok lett a Moszkvával, ráadásul a leggólerősebb játékosa volt csapatának a Premjer Ligában.

Dánia#den-denmark#5

Kattints a képre és tippelj Te is a vb-re!

Az eddig elhangzottak alapján nagyon egyformának tűnik a két csapat, jobban mondva egyenlő erők küzdelmére van kilátás, amit a FIFA hivatalos világranglistája is megerősít, hiszen Peru a 11., míg Dánia a 12. helyet foglalja el jelenleg. Mindezek mellett, mivel a nyitófordulóról beszélünk, túl sok kockázatot egyik féltől sem várhatunk, ráadásul ahogy fentebb is ecseteltük, óriási téttel bír a találkozó. Így pedig aligha a gólokról szól majd Peru és Dánia első közös randevúja.

  • Kevesebb, mint 2,5 gól @ 1.50    
     
  • Pontos végeredmény 0-0 @ 7.25    
[2059596] 2018-06-16 18:00:00 Peru - Dániax;