London 2012

Tóth Adrienn a második, Kovács Sarolta a 32. a vívás után

Vasárnap reggel a vívással megkezdődött a női öttusaverseny a londoni olimpián. A magyarok közül Tóth Adrienn remekül kezdett, a második helyről várhatja a folytatást, míg Kovács Sarolta egyelőre a mezőny végén található.

Tóth kitűnően, Kovács gyengén vívott

A Copper Boxban remekül kezdett Tóth Adrienn, 25 asszó után az első helyen állt holtversenyben. Bár az utolsó három asszóját elvesztette, ezzel vezető helyét is, de így is a második pozícióból várja az úszást. A tavaly Európa-bajnoki második Tóth 24:11-es mérleggel zárta a vívást, 976 ponttal. Vezet a 2004-es athéni játékokon második lett Elena Rublevska 1000 ponttal. Harmadikként az egyik nagy esélyes, a világranglistát vezető litván Laura Asadauskaite (952 p) végzett.

A másik magyar induló, a 2011-ben világbajnoki ezüstérmes Kovács Sarolta gyengébben teljesített, csak két versenyzőt tudott megelőzni 11:24-es mérlegével, ami 664 pontot jelentett. Kovács jó úszónak számít, így van esélye feljebb kapaszkodni a második számban.

"Adrienn nagyon jól vívott, de ez fontos is neki, mivel úszásban gyengébb az élmezőnyhöz képest" - értékelt az MTI-nek Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. "Saci gyengén teljesített, technikai hibákkal, feszült, merev volt, nem tudott feloldódni."

Az öttusázók magyar idő szerint 13:35 órától a szintén az Olimpiai Parkban található Vizesközpontban folytatják az úszással.