NB I

Tököli Attila góljával nyert a Paks Debrecenben

Az utóbbi időben döntetleneket játszó Paks nyerni tudott a bajnoki címvédő Debrecen otthonában az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

Coulibaly nagyot harcolt a paksi védőkkel

A lassan az NB I döntetlenkirályává előrelépő Paks a Debrecen otthonába látogatott. Tomiszlav Szivics nem volt jó helyzetben a mérkőzés előtt, mivel több játékosára sem számíthatott.

"Olyan pozícióba kerültünk a mögöttünk lévő sorozat miatt, ahol a tabella első öt helyezettjével játszottunk, hogy minden pont élet-halál kérdés a számunkra. Így az előttünk álló bajnoki mérkőzések roppant fontosak lesznek a számunkra. A jelenleg legjobb formában lévő játékosunk, Fiola Attila öt sárga miatt nem léphet pályára. Simon Attila, Báló Tamás, Hahn János megsérült, ők is kimaradnak. Kiss Tamás és Zsók József pedig már jó ideje nem áll a rendelkezésemre" - jegyezte meg a találkozó előtt a szakvezető.

A DVSC-nél Farkas, Novakovics, Varga Róbert, Máté és Méyé nem állhatott Kondás Elemér rendelkezésére. A mérkőzés első tíz perce teljesen eseménytelen volt, az első említésre méltó mozzanat a 18. percben történt. Korhutot ugratták ki a bal oldalon, az alapvonalról visszapasszolta a labdát Bódi Ádámnak, akinek 14 méteres lövését Csernyánkszki Norbert védte. A kipattanó megint Bódihoz került, de ezt most blokkolta egy védő, s a labda a lesen álló Ibrahima Sidibéhez került, így szabadrúgással folytatódott a játék. Öt perccel később Coulibaly kapott remek labdát a jobb oldalon, elhúzta azt Csernyánszki mellett is, ám a lövés pillanatában egyik lábával a másik elől elrúgta a labdát. Az első félidőben nem született gól a találkozón.

A második félidőre Kondás Elemér behozta Yannickot, Rezes nem futott ki a többiekkel a folytatásra. Az 58. percben Bori jobb oldali beadása után Vayer Gábor feje fölött elszállt a labda, a hosszún érkező Tököli 12 méterről lőhetett, de a labda végül a bal oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 63. percben megszerezte a vezetést a Paks: Heffler kapott egy remek labdát a jobb oldalon, középre adott, ahol Tököli érkezett. A támadó elsőre lyukat rúgott, ám a labda így is ott maradt, s másodjára hat méterről a léc alá bombázott (0-1).

Kondás érdekes húzásra szánta el magát, lehozta a szünetben becserélt Yannickot, akit Pölöskei váltott. Negyedórával a vége előtt Czvitkovics lőtt 18 méterről, de Csernyánszki fogni tudta. A végén még Vayer egy kontratámadás végén növelhette volna az előnyt, ám Verpecz védett. A Paks összességében megérdemelten nyert a Debrecen otthonában.

OTP Bank Liga
13. forduló
DVSC-TEVA - MVM Paks 0-1 (0-0)
Debrecen, 3000 néző, v.: Szilasi
gólszerző: Tököli (63.)
sárga lap: Se. Bouadla (42.), Bernáth (66.), illetve Lázok (34.), Sifter (42.), Bori (68.)
Debrecen:Verpecz - Bernáth, Simac, Mészáros N., Korhut - Rezes (Yannick, a szünetben, Pölöskey, 66.), Varga J., Se. Bouadla, Bódi (Czvitkovics, 61.) - Coulibaly, Sidibe
Paks:Csernyánszki - Heffler T., Éger, Szabó J., Csehi T. - Kulcsár D. (Bartha, 81.), Sifter, Lázok (Mészáros I., 92.), Bori, Vayer - Tököli (Eppel, 85.)