NB I

A Fradiban nem megengedhető néhány játékos hozzáállása - Orosz Pál

Az utóbbi hat bajnokiján csak öt pontot szerzett a Ferencváros, ezzel az OTP Bank Liga tabelláján a hatodik helyre csúszott vissza. Az okokról Orosz Pál, a labdarúgó Zrt. elnöke beszélt az m1 Ma Reggel című műsorában.

Nem mindenkivel elégedett a vezérigazgató

"Le kell ülnünk a szakmai stábbal, mert úgy gondolom most is, hogy olyan játékosállományunk van, amellyel lehetnénk előrébb a tabellán. Történt ez a tragédia Adamsszel, de erre nem szabad fogni. Profi játékosok, akiknek másfél órán keresztül oda kell koncentrálniuk" - mondta a klubvezető a trinidadi hátvéd szívinfarktusa óta eltelt időszakról.

Sokan kritizálják a Fradi nyáron igazolt játékosait, Gersonnal, David Mateosszal, Buzsáky Ákossal, Jack Tuyppel, Arsenio Valpoorttal és Ulysse Diallóval is elégedetlenek. Többségükkel a vezérigazgató is.

"Eddig nem váltották meg a világot, az kétségtelen tény, de úgy gondolom, hogy Mateos nagyjából hozta, amit vártunk tőle. Természetesen nála is voltak hibák, de szerintem ő erősítette a védelmet. Gerson is óriási hibákat vét, de remélem, hogy meg fogja találni magát. Buzsáky sérülésekkel küszködik. Sajnos nem jól alakulnak a dolgok, de remélem, kijövünk ebből" - mondta Orosz Pál, aki azt is elismerte, hogy szerinte sem teszi oda magát mindenki elég keményen a pályán. "A Ferencvárosban nem megengedhető ez a hozzáállás. Ezek a fiúk profi körülmények között vannak, profi javadalmazásért, és elvárnám, hogy mindenki, aki kimegy a pályára, tisztában legyen azzal, hogy a Ferencváros meze van rajta."

Pletykák szerint nem tökéletes a hangulat a Fradi öltözőjében, a külföldi és a magyar játékosok klikkesedéséről lehet hallani, aminek állítólag leginkább anyagi okai vannak.

"Fel van osztva nálunk a munka. Az öltözőben történő dolgok Ricardo Monizra tartoznak, ha lett volna olyan esemény, amihez szüksége lett volna ránk, akkor szólt volna. Nincsen klikkesedés, arról én is hallanék, ha lenne" - cáfolta ezeket az információkat Orosz Pál, aki elmondta, hogy a nemzetközi szereplés kivívását továbbra is elvárják a csapattól. "Amikor megállapodtunk Ricardóval, elmondtuk neki, hogy a szakmai munka az ő felelőssége. Sem én, sem Kubatov úr nem vagyunk futballszakemberek, nekünk más dolgunk van. Bizonyos eredményeket elvárunk, ez a befektetéseket nézve természetes. Ha nem nyerünk bajnokságot, akkor nem nyerünk bajnokságot, de ki kell jutni mindenféleképpen nemzetközi kupába. A mostani játékoskerettel, háttérrel ez minimális elvárás lehet."

A Ferencvárost a Magyar Kupában az ősi rivális Újpesttel sorsolták össze, így a két nagy múltú klub kétszer is megmérkőzik egymással a nyolcaddöntőben.

"Örülünk az Újpestnek, hiszen az ellenük játszott meccsek mindig jó hangulatúak. Nagyon-nagyon optimista vagyok, itt a lehetőség, hogy bizonyítsuk, a Ferencvárossal számolni kell" - mondta a párharcról a vezérigazgató.

A Ferencváros szerdán a Ligakupában lép pályára, ellenfele a Tatabánya lesz. Sajtóhírek szerint a tavasszal a Győr elleni bajnokin lábtörést szenvedett brazil Leonadro is játszhat a mérkőzésen.