US Open

A nap tippje?!

  • hatharom.com

Az amerikai nyílt teniszbajnokság csütörtöki játéknapján Bernard Tomic és Lleyton Hewitt ütközetéből húznánk hasznot.

Bernard Tomic-Lleyton Hewitt
Haharom-tipp: Tomic 3:2-re nyer
TippmixPro @ 4.90

Nem túl kecsegtető a csütörtöki játéknap programja, az ausztrál házirangadót, Bernard Tomic és Lleyton Hewitt ütközetét azonban nagy hiba lenne kihagyni. Egyrészről hatalmas hangulat várható, másrészről pedig egy éjszakába nyúló drámai csata van kinézőben.

Nem titok, hogy az egykori világelső Hewitt jövőre Melbourne-ben visszavonul, így ahogyan Wimbledontól, úgy idén a US Opentől is elköszön. Londonban nem volt túl szép a búcsúja, hiszen rögtön az első körben kiesett a finn Jarkko Nieminen ellen, igaz, legalább szoros meccset vívtak. Messze van már a régi formájától, amit jól mutat, hogy ebben a szezonban csupán négy meccset nyert, kettőt egymás után viszont egyik tornán sem tudott. 

Az sem titok, hogy 2016-ban már ő lehet az ausztrál Davis Kupa kapitánya, nem véletlenül foglalkozik sokat az aussie tehetségekkel. Jelenleg Nick Kyrgios mentora, tanácsadója, de a többi fiatalabb játékost is gardírozni szokta, többek között mostani ellenfelét, Tomicot is. Tétmeccsen még nem találkoztak, viszont rengeteget edzettek együtt. 

A fiatalabb ausztrál egyébként jó szezont fut, hiszen pályafutása legjobb ranglistás helyén áll (24.). Tornát nyert a nyáron Bogotában, illetve a két számára fontos Grand Slamen, az Australian Openen és Wimbledonban lehozta a kötelezőket. Az elmúlt négy esztendőben mindig a második forduló jelentette a végállomást számára New Yorkban, most viszont karrierje során először juthat be a legjobb 32 közé. 

Hewittnak ez egy tökéletes búcsú lenne Flushing Meadowstól, és a szervezők nem is voltak restek betenni ezt a meccset egy nagy pályára és természetesen késői időpontba. Honfitársa és barátja ellen nyugodt szívvel leadhatja a mérkőzést. Bár ez így nem a legjobb megfogalmazás, hiszen ő az underdog. Inkább úgy helyes, hogy meglepő lenne, ha "Rusty" meg akarná nyerni ezt a találkozót. Könnyen viszont aligha adja majd a bőrét, Tomicra pedig egyébként sem jellemző, hogy sima meccseket játszana a major tornákon. 

A legnagyobb tuti a fiatalabb ausztrál továbbjutása (1.25 @ TippmixPro), de jó esély mutatkozik egy ötszettes csatára, így értéket látunk a 3:2-es sikerében, amire közel ötszörös pénzt fizetnek a magyar bukmékerirodában. 

További tenisz-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!