Premier League

Benítez döntetlennel kezdett és a pokolba kívánták

A Chelsea 0-0-ra végzett otthon a Manchester Cityvel az angol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának vasárnapi rangadóján.

Rafa Benítez

Talán tényleg lehetett valami a The Sun értesülésében. Az angol bulvárlap csütörtökön arról tudósított, hogy Roman Abramovicsnál, a Chelsea tulajdonosánál akkor telt be a pohár, amikor Roberto Di Matteo menedzser kedden kihagyta a Juventus elleni kezdőcsapatból Fernando Torrest és az orosz ezért menesztette az olaszt. Rafa Benítez már nem volt ilyen bátor, a megbízott edző ugyanis a kezdőcsapatba jelölte a spanyol csatárt a Manchester City elleni derbin.

Ami viszont biztosra vehető, a Chelsea drukkerei valóban dühösek Di Matteo kirúgása miatt, és a haragjukat csak tovább gerjesztette Benítez kinevezése. Eddig csak a különböző közösségi oldalakon osztották meg felháborodásukat, de vasárnap már a Stamford Bridge-n is kifejezésre juttatták véleményüket. Finoman szólva sem fogadták szeretettel első meccsén a hispán menedzsert. Hanggal és képpel is tüntettek ellene, volt aki "Di Matteo az egyetlen" felirattal érkezett, mások pedig a "Di Matteót szerettük és bíztunk benne, Benítezben soha nem fogunk" molinóval érkeztek.

Ilyen felvezetést követően nem véletlen, hogy a Chelsea idegesen játszott és a 38. percben lőtt először kapura a Manchester City ellen. Az első félidő a vendégeké volt, akik gördülékenyebben játszottak. Petr Cech kétszer is jó helyen volt, Zabaleta lövését valamint Agüero fejesét kellett védenie.

A szünet után is Manchester City állt közelebb a gólhoz, a Chelsea képtelen volt átvenni odahaza az irányítást. Végül nem esett gól a meccsen, Benítez döntetlennel debütált a Chelsea kispadján. Nem nagy kockázat kijelenteni, hogy a spanyol mester előbb talál közös nevezőre a csapattal, mint a Chelsea szurkolóival, akik vasárnap számos kínos pillanatot okoztak az új főnöknek. Jelen pillanatban nem úgy fest, hogy valaha is megbocsájtják a Liverpool egykori menedzserének a korábbi sértéseket.

A Chelsea sorrendben ötödik bajnoki meccsén nem tudott nyerni, a City két siker után vesztett pontokat.

Premier League
13. forduló
Chelsea-Manchester City 0-0
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1229230