Serie A

Cavani mesterhármasával nyerte a Napoli a Roma elleni derbit

Bár a Roma rengeteg helyzetet alakított ki, a Napoli Cavani mesterhármasának köszönhetően nyert 4-1-re a Serie A 19. fordulójában.

Cavani háromig meg sem állt - Fotó: AFPA dobogóért harcoltak a csapatok a Serie A 19. fordulójának rangadóján, ahol a Napoli a Romát fogadta. Mindkét csapat nagy lehetőség előtt állt, hiszen az Inter, a Juventus és a Fiorentina is vereséget szenvedett a fordulóban, így a három pont most az átlagosnál is fontosabb lehetett. A két együttest mindössze két pont választotta el a tabellán, egy vendégsiker esetén a Roma megelőzhette volna riválisát.

Nem sokáig kellett a hazai nézőknek, Pandev ugratta ki Cavanit, aki 11 méterről Goicoecheát találta el, de a labda végül a kapuban kötött ki (1-0). A gól után kicsit leült a meccs, nem forogtak igazán veszélyben a kapuk. Aztán a félidő második felére beleerősített a Roma: Totti adta a labdát balra Destrónak, aki lőtt, De Sanctis azonban leért és fogta a labdát. A 38. percben Pjanic lőtt a tizenhatoson kívülről, De Sanctis nagy bravúrral tolta ki a labdát. Egy perccel az első félidő vége előtt egy ellentámadás végén Lamela lőtt, a hazai kapus azonban ismét magabiztos volt.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első, Cavani-góllal: az uruguayi ezúttal háttal a kapunak vette át a labdát, majd felpörgette és a jobb alsóba lőtt (2-0). Egy óra elteltével Totti csavart be a védelem mögé, tökéletes Destrónak, aki nagy helyzetben nem találta el a kaput. A 68. percben óriási helyzet maradt ki: Lamela óriási helyzetben eltalálta  a kapust, majd Bradley az üres kapu mellé lőtt. A 70. percben jött a büntetés, egy szöglet után Cavani 5 méterről bólintott a kapuba, mesterhármas (3-0). Két perccel később szépített a Roma: Pjanic parádés labdát osztott ki, Osvaldo pedig finom mozdulattal elpasszolt a kimozduló kapus mellett (3-1). A gól után nem sokkal Pjanic megkapta második sárga lapját, ezzel emberelőnybe került a Napoli. A kiállítást követően még Bradley-nek volt két lehetősége, ám gólt ismét a Napoli lőtt. Maggio egy magas labdát vett le Balzarettit könnyedén megelőzve elvitte Goicoechea mellett, és a hálóba pörgette (4-1). A Napoli a végén fölényesen nyerte a derbit.


 

Serie A
19. forduló
Napoli-Roma 4-1
Gólszerző: Cavani (4., 48., 71.), Maggio (90.), ill. Osvaldo (72.)