Premier League

Torres volt a hős, de egy kapitális hiba döntött

A Chelsea 2-1-re verte otthon a Manchester Cityt az angol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának vasárnapi rangadóján.

Fernando Torres gólt lőtt és gólpasszt adott a City ellen - fotó: AFP

A Premier League augusztusi nyitánya előtt a fogadóirodák a Manchester City és a Chelsea esélyeit tartották legerősebbnek a bajnoki címre. Nem véletlen, hiszen a két klub keretének összértéke meghaladja a 800 millió fontot, új edzőkkel vágtak neki a sorozatnak, és nyáron mindkét együttes erősíteni tudott. A két gárda trénerének, José Mourinhónak és Manuel Pellegrininek van közös pontja, egymást váltották a Real Madrid kispadján. A mostani kezdés előtt Mourinho és Pellegrini kedélyesen üdvözölte egymást, mindketten szokás szerint egy csatárral kezdtek, Fernando Torres állt szemben egy másik korábbi Atlético Madrid-kedvenccel, Sergio Agüeróval. Ekkor még ki gondolta volna, hogy a két támadó viszi a prímet a rangadón?

Az első félidő a hazaiak spanyol csatáráról szólt, Fernando Torres régi, liverpooli önmagát idézte. Nyitásként akkora helyzetben hibázott, hogy Mourinho nem hitt a szemének, majd parádés alakításokkal örvendeztette meg a Stamford Bridge-et. A 33. percben például nem a szokásos helyén, középen, hanem a jobb oldalon tűnt fel, lefutotta Clichyt, az alapvonalról centerezett, Schürrlének pedig nem okozott gondot a hálóba lőni. A változatosság gyönyörködtet, pár perc múlva Torres a bal oldalon verte meg a Cityt, éles szögből bombázott, a kapufa mentette meg a vendégeket. A világ- és Európa-bajnok hispán támadó csak harmadszor szerepelt kezdőként a bajnokságban, kétség kívül a legprímább teljesítményét nyújtotta.

Agüero egyenlítette ki Schürrle találatát - fotó: AFP

A második játékrész elején Agüero átvette a stafétabotot Fernando Torrestől. Három perccel a szünet után Nasri kiugratta az argentint, aki balról, 14 méterről, a rövid felső sarokba bombázott, Cech kapus benne volt a gólban, túlságosan kinn állt. Agüerónak persze nem annyira "hányattatott" a sorsa a Citynél, mint Torresnek a Chelsea-nél. A dél-amerikai támadó alapember Manchesterben, hetedszer volt kezdő a bajnokságban és immár hét gólt számlál. Agüerót öt perccel a vége előtt lecserélték, Torres végig pályán maradt, és ő döntötte el a derbit. A 90. perc Willian a saját térfeléről ívelt, Hart kifutott az indításra, de a visszafutó Nastasic átfejelte kapusán a labdát, a spanyol csatár az alapvonal előtt utolérte azt és jobbról az üres kapuba pofozta. Ez volt Fernando Torres első gólja a bajnokságban.

Mourinho Spanyolországban kétszer is keményen "kiütötte" Pellegrinit, a Real Madriddal 7-0-ra és 6-2-re is elintézte a chilei által vezetett Málagát, az első angliai találkozásukat egy kapitális hiba döntötte el. A portugál továbbra is veretlen otthon a Chelsea-vel, immár 65. meccsén nem kapott ki a Premier League-ben.

A Chelsea ezzel a sikerrel feljött a második helyre, két ponttal szorul az éllovas Arsenal mögé. A City hetedik a ligában, harmadik vereségét szenvedte el idegenben. A hatharom.com tippelt a mérkőzésre, a Chelsea győzelmét vártuk, vagyis sikerrel jártunk.

Premier League, 9. forduló
INFOChelsea-Manchester City 2-1 (1-0)  TIPP
[1474291] 2013-10-27 17:00:00 Chelsea - Manchester Cityx;