Ferencváros

Moniz összeveszett Kubatovval és lemondott?

A sport24 úgy tudja, a Diósgyőr elleni mérkőzés előtt lemondott Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője. A döntést elhalasztották, ám a Szombathely elleni vereség után ismét napirendre került.

Moniznak elege van a magyar közegből - Fotó: MTI/archív

Valami nagyon nincs rendben a Fradi háza táján. Először úgy tűnt, Akeem Adams tragédiája törte meg a csapatot, ám azóta másról is szólnak a hírek. Állítólag sokszor késnek a fizetések, ami nem tetszik a légiósoknak - akik viszont nem nyújtanak olyan teljesítményt, mint amit várnak tőlük. Sokan kritizálják a nyáron igazolt játékosokat, Gersonnal, David Mateosszal, Buzsáky Ákossal, Jack Tuyppel, Arsenio Valpoorttal és Ulysse Diallóval is elégedetlenek. Többségükkel a vezérigazgató, Orosz Pál is.

A sport24 arról értesült, megromlott a vezetőedző, Ricardo Moniz és az elnök, Kubatov Gábor viszonya, a Diósgyőr elleni bajnoki előtt összevesztek. A holland szakember több dolgot is nehezményezett Kubatovnál, például azt, hogy miért nem látogatta még meg Akeem Adamset, fejéhez vágta, hogy nem tud mit kezdeni a nézőtéri szélsőjobbos kemény maggal, a náci karlendítésekkel, amelyek zavarják őt és a csapat egyes légiósait. A hírportál információi szerint a veszekedés végén a holland edző beadta a lemondását, amelyet a diósgyőri meccs miatt elhalasztottak. A váratlan és fölényes győzelem után némileg csitultak az indulatok, ám a Szombathely elleni 3-0-as fiaskó újra felszította azokat.

Ugyanakkor a a fradimob.hu azt írta, Kubatov Monizon éppen a szurkolók melletti és a klubbal szembeni kiállást kérte számon, hiszen az edző többször szót emelt a fanatikusok mellett, miközben a klubot az MLSZ folyamatosan büntette és bünteti az ultrák fegyelmezetlenségéért. Szintén a szurkolói oldal számolt be arról, hogy Arsenio Valpoort és edző között nemrég tettlegességig fajult egy vita. A portál szerint a vezetőedző a DVTK elleni rangadó előtt jelezte távozási szándékát, ám a vezetők meggyőzték őt a maradásról. Ennek egyik oka Moniz népszerűsége a másik pedig a pénz, nem lenne pénz új edzőre és a Monizzal távozó játékosok pótlására.

A Ferencváros a válogatott szünet után a még nagyobb gödörben lévő Paks vendége lesz az NB I-ben. A zöld-fehérek szerdán 2-0-ra legyőzték a másodosztályú Tatabányát a Ligakupában. Leonardo visszatért, a brazil irányító még májusban szenvedett szárkapocscsonttörést. Böde Dániel viszont megsérült, és ezért le kellett cserélni az FTC egyik legjobbját.

[1480838] 2013-11-24 18:30:00 Paks - Ferencvárosx;