NB I

Fordulat Diósgyőrben, fordulat a Ferencváros sorozatában?

Noha már az első percben hátrányba került, a Ferencváros végül 4-1-re győzött Diósgyőrben a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában. A miskolciaknak ezzel megszakadt kilenc mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, míg a Ferencváros szeptember vége után nyert újra a bajnokságban.

A labda Jova Levente kapus lábai között talált utat a hálóba Futács Márkó góljánál - Fotó: MTI

Három helyezés, öt pont és még sok minden más elválasztotta egymástól a magyar labdarúgás talán két legnépszerűbb csapatát, mégis volt, van és lesz valami, ami Miskolcon és a Ferencvárosban egyaránt él. A remény. Mert mindkét együttes hiányolt valakit, aki a szombati kilencven percnél sokkal fontosabb mérkőzést vív, Rakaczki Bence és Akeem Adams csak lélekben erősíthette társait. Az elmúlt hetekben kirobbanó formában futballozó, bajnoki mérkőzésen augusztus óta legyőzhetetlen diósgyőriek kellő magabiztossággal vethették magukat a küzdelembe, az pedig csak fokozta határozottságukat, hogy Futács Márkó lövése nyomán már az 53. másodpercben a vendégek kapujába került a labda. (1-0) David Mateos csúnyán beragadt, Gerson pedig hiába próbálta korrigálni elmélázó társa hibáját, a Leicester Citytől kölcsönvett támadó negyedik gólját szerezte a magyar élvonalban. A találat és az azt megelőző mozdulatsor újfent bizonyította, hogy Ricardo Moniz továbbra is keresi a hátsó alakzat legmegfelelőbb összetételét.

Az utolsó négy bajnokiján csupán két pontot gyűjtő Ferencváros nem roppant össze a rettenetes kezdés ellenére, a gyors egyenlítést csupán a zöld-fehér támadók buzgó igyekezete akadályozta meg, volt, hogy hárman rúgtak volna bele egyszerre a labdába a házigazda kapuja előtt. Sokáig így sem kellett várnia a gólra a Miskolcra elutazó fővárosi szurkolóseregnek, Julian Jenner kivételes rugótechnikáját igazolva szabadrúgásból tekert a léc alá a tizennegyedik percben. (1-1) A játékrész folytatásában becsülettel próbálkozott mindkét csapat, Nikházi Márk passza után Zoran Kosztics például ajtó-ablak helyzetben lőtt a jobb kapufa mellé. Idővel a lüktető iramú játékot elhomályosították az indulatok, itt is, ott is villant a sárga lap, különösebb hiányérzetünk azonban így sem lehetett az első félidővel kapcsolatban.

Zoran Kosztics mozdulatait figyelik a ferencvárosi védők - Fotó: MTI

Nem tudni, hogy döntetlen állásnál mi hangzott el a szünetben az öltözőkben, mindenesetre a ferencvárosiak a térfélcserét követően alig hét perc leforgása alatt eldöntötték a lényegi kérdéseket. Előbb harminchat másodperccel a kezdés után Gerson tanári kiugratás és Somalia centerezése után Böde Dániel vette be a miskolci kaput (1-2), majd Holman Dávid átadását Gyömbér Gábor szép mozdulattal bombázta a hálóba (1-3).Tomiszlav Szivics gyorsan változtatott, a szinte teljesen észrevétlen Tisza lecserélésével csekély, Mohamadou Abdouramanéval nagyobb kockázatot vállalva, a hazaiak mégsem tudkdtak helyzetbe kerülni. Akadozott és minden kreativitást nélkülözött a miskolci támadójáték, hiába volt bent a két hórihorgas támadó, Futács és Bacsa Patrik, a vendégek elhárították a légiveszélyt. A védekezést csaknem teljesen feladták a piros-fehérek a hajrában, Busai Attila beadását és Böde közeli befejezését már-már ácsorogva szemlélték a DVTK játékosai. (1-4)

A Ferencváros az Újpest elleni derbi után ismét bajnoki győzelemnek örülhetett, a Diósgyőrnek ugyanakkor kilenc mérkőzéses veretlenségi szériája szakadt meg. Az egészséges érzelmű embereknek pedig a szíve, amikor Ricardo Moniz egy Adams-feliratú mezzel, könnyeivel küszködve elindult a szurkolók felé. A remény él. Nem csupán a minél jobb eredmények elérésének reménye...

OTP Bank Liga
13. forduló
INFO Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 1-4 (1-1)
DVTK Stadion, 10 ezer néző, vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerzők: Futács (1.) illetve Jenner (14.), Böde (46., 86.), Gyömbér (52.)
Sárga lap: Vadász (31.), Futács (33.), Kosztics (61.), Nikházi (71.), Debreceni (75.) illetve Besics (33.), Mateos (43.)
 
DVTK: Rajics - Vági, Vadász, Debreceni, Gohér - Nikházi, Abdouraman (Gosztonyi, 56.), Kosztics - Barczi (Elek, 69.) - Tisza (Bacsa, 56.), Futács
Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
 
FTC: Jova - Gerson (Jovanovics, 90.), Besics, Mateos, Bönig - Gyömbér, Józsi (Busai, 84.) - Somalia, Holman, Jenner (Csukics, 88.) - Böde
Vezetőedző: Ricardo Moniz
[1480817] 2013-11-02 14:00:00 Diósgyőr - Ferencvárosx;