Nemzetközi foci

Nikolics Amerikában is gólkirály lesz? Mi tennénk rá!

  • MVB80

Magyar idő szerint szombat hajnalban kezdődik az amerikai labdarúgó-bajnokság, az MLS, amelyre már csak azért is érdemes odafigyelnünk, mert Nikolics Nemanja és Sallói Dániel személyében két magyar játékos is szerepel a ligában.

Az MLS-t egyáltalán nem kell lefitymálni, David Beckham, Steven Gerrard, Didier Drogba vagy Frank Lampard is megfordult az elmúlt két évtized európai ikonjai közül a bajnokságban, Andrea Pirlo, David Villa, Sebastian Giovinco és Kaká pedig még mindig a tengerentúlon gondoskodik a nézők szórakoztatásáról.

A két magyar közül Nikolicsra várhat nagyobb szerep, bár a Kansas edzője, a magyar származású Peter Vermes azt nyilatkozta, nagyon elégedett volt azzal, ahogyan a 20 éves Sallói az előszezonban melózott, és tetszett neki, amit a pályán látott tőle.

A korábbi válogatott csatár, Sallói István fia számára Amerika nem ismeretlen terep, 2014-ben került a Kansas akadémiájára, és abban a szezonban 21 gólt lőtt az U18-as csapatban, amely története legjobb alapszakaszát produkálta.

Sallói az utóbbi időben oda-vissza ingázott Amerika és Magyarország, játszott az Újpestben és a Gyirmótban is, utóbbi csapatban két gólt szerzett az ősszel – mindkettő meccset eldöntő volt.

Nikolics a góllövőlista éllovasaként hagyta ott a lengyel bajnokságot, az ősszel 13 gólt szerzett a Legiában, és ezt még mindig nem sikerült túlszárnyalniuk az üldözőinek. A válogatott csatárt hívták Angliából és Kínából is, de ő inkább Chicagót választotta, valamint a 23-as mezszámot, ami mitikusnak számít a szeles városban egy bizonyos Michael Jordan miatt.

Nikolics a felkészülési meccseken letette a névjegyét, négy gólpasszánál senki nem adott többet a csapatban, de persze a góllövésről sem feledkezett meg, háromszor volt eredményes. Az egyik amerikai portál a tíz legjobb igazolás közé is beválasztotta, és azon sem kell csodálkoznunk, hogy a halványzöld irodánál bekerült a gólkirályi cím esélyesei közé.

A favoritnak az előző idény góllövőlistájának első három helyezettje, az angol Bradley Wright-Phillips (7.00), a spanyol világbajnok Villa (8.00), valamint a Juventusban is megfordult Giovinco (9.00) számít, Nikolics pont befér az első tízbe, az ő elsőségére 18-as szorzóval lehet fogadni, akárcsak a Villarrealban és az AZ Alkmaarban légióskodó amerikai válogatott Jozy Altidore-ra.

A Chicago az előző szezonban a 10., azaz utolsó helyen végzett a Keleti főcsoportban, idén abban bíznak a csapatnál, hogy összejöhet a rájátszás, és ha Nikolics úgy szórja a gólokat, mint a magyar vagy a lengyel bajnokságban, akkor igazolja majd, hogy jó döntés volt kifizetni érte 3 millió eurót.