Magyar foci

Ezt várjuk mi - tippek a Magyar Kupa döntőjére

Szerda este a Puskás Akadémia és az Újpest vívja a Magyar Kupa döntőjét. Nézzük szerkesztőink és tippmestereink hogyan látják az esélyeket!

Tomihmv

Óriási a tét, hiszen a felcsútiak első valamire való sikerüket érhetik el, míg az Újpest a 10. sikerére hajt a kupában. Mindemellett nemzetközi kupaszereplést is érne a diadal, amit ugye a szezon előtt mindkét csapat megjelölt céljai közt.

Mindezeknek köszönhetően személy szerint nem várok jó mérkőzést, úgy vélem, hogy ez a meccs a biztonsági futballról szól majd, és még az is benne van a pakliban, hogy nem születik gól, avagy büntetőkkel dől el a találkozó. Ami nem is állna messze a két csapattól, hiszen másfél hete a felek egygólos találkozót hoztak össze a fővárosban, arról már nem is beszélve, hogy az Újpest utolsó hat tétmérkőzésén mindössze hat találat született.

Tipp: Kevesebb, mint 2,5 gól -  TippmixPro@1.75

varin

Az a baj ezzel, hogy jó szívvel semmilyen tippet nem tudnék adni erre a mérkőzésre, mert annyira bármi előfordulhat. Ha az ész érvekre hallgatok, azt mondom, hogy alapvetően jobb csapat az Újpest (az idei három mérkőzés ellenére is), a két csapat támadó futballja pedig rendre hozza az overeket, így mondjuk 3-1-re nyernek a lilák.

Ha viszont másik szemszögből vizsgálom meg a kérdést, azt kell mondjam, nem véletlen az oddscsökkenés, ami a fogadóirodáknál megfigyelhető. A felcsútiak már a Debrecen ellen is durván megkapták a hazai pályát (a Loki-játékos jogtalan kiállítása és az utána szerzett gól el is döntötték a párharcot) és tudhatjuk, hogy milyen fontos szerepet tölt be a gárda a honi politikai elitben, úgyhogy erre most is komoly esély van. Fontos tényező lehet ugyanakkor, hogy a Ferencváros pályája furcsa módon az újpestieknek lehet hazai pálya. Nyilván Puskás-szurkoló nem sok lesz, a liláknak viszont ez egy nagy esély, hogy igazán eredményessé tegyék szezonjukat, amelyet mondjuk egy bronzérem még tovább koronázna.

Összességében úgy hiszem, az újpestiek esélyesebbek a végső győzelemre, a "hazai pálya" és az erősebb, összeszokottabb keret is mellettük érv. Ha eléri a 2-szeres pénzt a lilák kupasikere, akkor lehet, hogy lecsapok rá, de 1.90-ért még nem kell.

ivan

Már több, mint egy hete feladtam a meccsre vonatkozó tippemet a Protippbe, akkor 2.05-ös szorzón tippeltem a felcsútiak végső győzelmére. Bár az azóta a szorzók már megváltoztak (1.90 - 1.90 az oddspár), nem változtatom meg a véleményemet, így kitartok a Puskás mellett.

Számomra nem kérdés, hogy élvezni fogja a játékvezető támogatását Pintér Attila együttese, amely keretileg amúgy sem rosszabb az Újpestnél. Szoros meccset, komoly taktikai csatát várok, így azt sem zárom ki, hogy nem hoz döntést a rendes játékidő.

Tipp: Puskás Akadémia nyeri a kupát -   TippmixPro@1.90

gb1

A 2017/18-as szezon Magyar Kupa döntőjén a jubileumi tizedik győzelmére hajtó Újpest az első trófeájáért érkező Puskás Akadémiával csap össze. 2013-ban találkoztak először a felek, akkor a Lilák hátrányból fordították meg a találkozót és győztek 2-1-re.

Az azóta lejátszott tíz meccsükön már fordult a kocka, főleg az idei bajnokság során elszenvedett három fővárosi zakó miatt és az örökmérleg így tíz meccsen: három Puskás, két Újpest siker valamint öt döntetlen. A szezon során egyik csapat sem maradt hullámvölgyek nélkül, és az utóbbi időben a felcsútiak szekere futott jobban, a kisebb nyomás és nagyobb múlt miatt mégis az Újpest diadalára számítok, amit X2-vel biztosítok be.

Tipp: Döntetlen vagy Újpest -   TippmixPro@1.41

[2758930] 2018-05-23 20:00:00 Puskás Akadémia - Újpestx;
Borítókép: mlsz.hu