EURO2020

Az egész világ vs Magyarország - nem sokan hisznek bennünk

Több platformon is megnéztük, mit vár a jónép a sorsdöntő Wales-Magyarország Eb-selejtezőn.

Mielőtt belecsapnánk a lecsóba, emlékezzünk meg pár pillanat erejéig az utóbbi, lassan kereken egy esztendőről. 2018 decemberében, Dublinban húzták ki az Eb-csoportokat és Robbie Keane valamint Nuno Gomes kezeinek köszönhetően egészen vállalható ötösbe kerültünk. 

Az már az elején egyértelmű volt, hogy a horvátok lesznek a csoportelsők, bár mint tudjuk, ezt elég kalandos úton érték végül el. "Horvátország kiemelkedik a csoportunkból, a többi csapat ellen leginkább rajtunk múlik, hogy milyen eredményt érünk el.” - mondta Rossi, miután fény derült ellenfeleinkre. 

A csoportküzdelmek komoly hullámvasutazást hoztak számunkra is - a nyitómeccsen Szlovákiától elszenvedett vereséget rögtön feledtettük a világbajnoki ezüstérmes legyőzésével, majd további hat pontot gyűjtve fordultunk rá az őszi fordulókra. A reménytelenség egy pillanatig sem volt jelen, sőt a bukik is elkezdtek komolyan számolni velünk.

Átnézve az eredményeink és újraélve a meccseket, összességében elmondhatjuk, hogy bárhogy is lesz, nem vallottunk szégyent. Amúgy is, ha a szívünkre tesszük a kezünket beláthatjuk, hogy ha valaki azt mondja a selejtezők előtt, hogy az utolsó meccsen még lesz esélyünk a kijutásra, simán kezet ráztunk volna vele.

Itt vagyunk tehát, kezünkben a sorsunk, ám a nagy elemzések helyett most azt vizsgáljuk meg kicsit, hogy a nagyvilág mit vár kedd este Cardiffban. Előre szólunk, a mi szempontunkból nem sok jót. 

Kezdjük először a nemzetközi közvéleménnyel. A sorozatot lebonyolító UEFA hivatalos szavazása, amely a hivatalos weboldalunkon elérhető, egész tűrhető képet fest. Persze ez nem azt jelenti, hogy favoritok vagyunk, de a mérkőzésre voksolóknak "csak" 56.19 százaléka gondolja, hogy Wales diadalmaskodik kedden.

Sajnos ezt támasztja alá korunk egyik legnagyobb futball statisztikai adatokkal és meccselemzésekkel foglalkozó nemzetközi oldala, a WhoScored is, amely sima 2-0-s győzelmet vár Bale-éktől.

A magyar nemzeti iroda adatai alapján a leglesújtóbb a helyzet. Azt mondjuk tudni lehetett, hogy fogadói körökben nagy "slágerbet" a walesi siker, hiszen az 1.90 körüli nyitóodds átlagban több, mint két tizedet esett a nagyobb irodáknál.

Szóval a Zrt.-hez befolyt tippek alapján a fogadók majdnem 70 százaléka vár hazai győzelmet és csupán 1/5 ember gondolja, hogy a mi fiaink hagyják el győztesen a gyepet.

 

A körkép persze nem lenne teljes a Hathármas olvasók véleménye nélkül. A Tippkirály X küzdelmei nagyban zajlanak, ennek keretében pedig már bő félszáz tipp folyt be az esti meccsre. Láthatjuk, hogy a mi felhasználóink a legoptimistábbak, ugyanis "csupán" 52 százalék húzta be a walesi sikert, 14% remit, 34% pedig magyar győzelmet vizionál.

Az odavágón elért 1-0-s győzelmet követően amúgy egy szavazást is indítottunk olvasóink részére. Az akkori hurráoptimizmus ugyan már lényegesen megváltozott, de reményvesztettnek azért nem mondanánk a közhangulatot.

Jöjjön hát, aminek jönnie kell.
 

Szerinted kijut Magyarország a 2020-as Eb-re?x;

 

[2942215] 2019-11-19 20:45:00 Wales - Magyarországx;

 Kattints és játssz!