La Liga

A sajtó elérte, hogy a szurkolók ne támogassanak - Llorente

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, a Primera Divisiónban szereplő Athletic Bilbao támadója, Fernando Llorente kedden először jelent meg Lezamában, a klub edzőközpontjában, ahol sajtótájékoztatón beszélt a vele kapcsolatosan kialakult helyzetről. A válogatott gólvágó elárulta a piros-fehérektől való távozásának okait is.

"Amiről beszélnek, hogy ez egy pénzügyi kérdés számomra, nem igaz" - mondta Llorente. "Az Athletic ajánlata visszautasíthatatlan volt. A sajtó nem sokat segített a renomém visszaállításában. Az egyik oka tehát az, hogy Önök rossz légkört generáltak számomra a pályán. A rólam megjelent írások többsége hazugságokat állít, ezzel pedig ellenem fordították a szurkolókat. Ennek tudható be, hogy amikor pályára léptek, kifütyültek. Van egy csoport a lelátón, amely nem szeret engem, ezt tiszteletben tartom. De a drukkerek nagyobb része igenis kedvel. A döntésemnek más összetevői is vannak."

Fernando Llorrente (jobbra) végleg búcsút int Bilbaónak

Llorente november végén, a Deportivo La Coruna elleni bajnoki mérkőzésen először volt kezdő a Primera División szezonjában, ennek ellenére, vagy talán éppen ezért a válogatott csatár döntése végleges.

"Nem vonom vissza, amit mondtam, elhagyom a Bilbaót" - jelentette ki határozottan Llorente. "Már akkor eldöntöttem, amikor az idény első meccsét játszottam, még augusztusban a Slaven Koprivica ellen az Európa Ligában. Akkor éreztem, hogy a jelenlegi helyzet kialakulóban van és ez borzasztóan elkeserített."

Llorente a távozás időpontjával kapcsolatban hozzátette, nem úgy készül, hogy szerződése lejártáig, vagyis 2013. június 30-ig tartósan futballozhatna az Athletic színeiben.

"Megkérdezhetik, hogy mikor hagyom el a klubot, de nem fogok mondani semmit, mert ez belügy. Beszéltem Marcelo Bielsával, de hogy miről, az maradjon kettőnk között."